NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Koelvloeistof

Artikelen: 14
Nieuw
N
Koelvloeistof

Koelvloeistof

ANTIFRXLC20L

ANTIFREEZE XLC, G12 ++, -37c, 20 l, rood

Nieuwste producten in de categorie: Koelvloeistof

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Koelvloeistof" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie KOELVLOEISTOF, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Een motorkoelvloeistof (antivries) is een technische vloeistof van het motorkoelsysteem. Het is nodig om de hete motoronderdelen en andere assemblages te helpen warmte af te voeren. Het kan ook de lucht in het voertuig verwarmen.

Soorten antivries per samenstelling:

  • IAT (Anorganic Acid Technology). Ze zijn gebaseerd op een oplossing van water en glycol en anorganische additieven, meestal fosfaten, nitraten en silicaten. Deze additieven, die met elkaar reageren, vormen een beschermende film op de oppervlakken van de onderdelen. Na verloop van tijd neemt hun hoeveelheid af en worden de elementen van de systeemelementen beïnvloed door corrosie. Deze koelvloeistofstoffen zijn vaak groen of blauwgroen van kleur. Dergelijke antivries zijn niet duur, maar ze moeten vaker worden vervangen.
  • OAT (Organische Zuur Technologie). Het is een mengsel van mono-ethyleenglycol met organische additieven carboxylaten. Hun levensduur is langer, ze beschermen de systeemonderdelen perfect tegen corrosie en cavitatie. Ze kunnen niet worden gemengd met andere soorten koelvloeistof. Deze producten zijn felrood, oranje of paars van kleur.
  • HOAT (Hybride Technologie van Organische Zuren). Deze koelvloeistofstoffen bevatten organische en anorganische additieven. Ze zijn goedkoper dan OAT en beschermen beter tegen corrosie dan IAT. Ze blijven effectief gedurende meerdere jaren van gebruik. Ze kunnen verschillende kleuren hebben: roze, blauwgroen, maar vaker geel of oranje.
  • "Lobrid" of SOAT (hybride of siliconen-verbeterde organische zuurtechnologie): naast organische additieven bevatten ze siliciumverbindingen. Hun kookpunt is hoger – tot 135°C.  Ze zijn perfect voor apparaten die worden blootgesteld aan zware belasting. Dergelijke antivries zijn vooral geschikt voor de bescherming van aluminium radiatoren. Ze worden gekenmerkt door duurzaamheid, zijn meestal felrood of paars van kleur.
  • Op basis van propyleenglycol: deze koelvloeistofstoffen zijn minder giftig dan alle bovengenoemde producten op basis van ethyleenglycol. Ze bevatten organische corrosieremmers en worden gekenmerkt door duurzaamheid.

Tips voor gebruik

Vervang de koelvloeistof met de aanbevolen intervallen. Dit heeft een directe invloed op de werking van de koelsysteemelementen en de efficiëntie ervan. Kies alleen de producten, die geschikt zijn voor uw auto. Zo is het gebruik van OAT- en HOAT-vloeistoffen verboden in messing radiatoren. Meng nooit verschillende soorten producten, zelfs als ze van dezelfde kleur zijn: zoals u kunt zien, kunnen verschillende producten dezelfde kleur hebben. Vervang op tijd een waterpomp. Zorg er bij het opnieuw vullen van een antivries voor dat er geen vuil in de koelvloeistoftank is gekomen. Gebruik altijd antivries in de door de autofabrikant aanbevolen verhouding voor de specifieke locatie.

Symptomen van slijtage

Als een koelvloeistof roestkleurig wordt, geeft dit aan dat de systeemcomponenten versleten zijn en de corrosieremmers hun functie niet meer vervullen. De plaque op de wanden van de antivriestank is de indicator die vooral de leeftijd van de vloeistof aangeeft. Dit kan leiden tot verstopping van de radiator en koelkanalen, en dit heeft in het algemeen invloed op de efficiëntie van het systeem. Verdikking van de koelvloeistof geeft meestal aan dat er olie in het systeem is gekomen. Bevriezing wordt veroorzaakt door een overmatige concentratie water in de koelvloeistof.

Oorzaken van voortijdig falen

Verontreiniging van de koelvloeistof wordt meestal veroorzaakt door slijtage van de mechanische componenten van het koelsysteem, met name van een waterpomp. Het kan ook optreden als gevolg van onzorgvuldig gebruik, bijvoorbeeld wanneer vuil op de dop van het expansievat komt tijdens het uitvoeren van technisch onderhoud. Corrosieproducten, die het gevolg kunnen zijn van het gebruik van componenten gemaakt van incompatibele materialen, zoals aluminium en koper, kunnen ook leiden tot falen. Het mengen van de verkeerde verbindingen, het uitbranden van de cilinderkoppakking en het binnendringen van olie in het koelsysteem kan korstvorming of afzettingen in het koelsysteem veroorzaken.