NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Motorolie auto

Artikelen: 69
Nieuw
N

HD4T1A

Kwaliteit: PJ

AMB OILS, SAE 30, HD 4T, 1L žoliapjovių tepalas

0w-20 motorolie

TPVA0W20V1

Kwaliteit: PJ

VENOL, SP (RC), 0W20, 1L, GF-6A

0w-20 motorolie

TPVA0W20V5

Kwaliteit: PJ

VENOL, SP (RC), 0W20, 5L, GF-6A

Nieuw
N
0w-20 motorolie

0w-20 motorolie

TPVA0W20VE1

Kwaliteit: PJ

VENOL, SP (RC), 0W20, 1L

Nieuw
N
0w-20 motorolie

0w-20 motorolie

TPVA0W20VE5

Kwaliteit: PJ

VENOL, SP (RC), 0W20, 5L

Nieuw
N
5w-20 motorolie

5w-20 motorolie

TPVA05W20GV1

Kwaliteit: PJ

VENOL, SN, CF, 5W-20, 1L, GOLD

Nieuw
N
5w-20 motorolie

5w-20 motorolie

TPVA05W20GV5

Kwaliteit: PJ

VENOL, SN, CF, 5W-20, 5L, GOLD

5w-30 motorolie

TPVA003A

Kwaliteit: PJ

ENTECH, SN, CF, 5W-30, 5L, 5W30, A3, B4

5w-30 motorolie

TPVA003B

Kwaliteit: PJ

ENTECH, SN, CF, 5W-30, 1L, 5W30, A3, B4

5w-30 motorolie

TPVA004A

Kwaliteit: PJ

ENTECH, SN, CF, 5W-30 -LongLife, 5L, 5W30, C3

5w-30 motorolie

TPVA004B

Kwaliteit: PJ

ENTECH, SN, CF, 5W-30 -LongLife, 1L, 5W30, C3

5w-30 motorolie

TPVA008A60

Kwaliteit: PJ

ENTECH, SN, CF, 5W-30, 60L, 5W30, A3, B4

5w-30 motorolie

TPVA009A60

Kwaliteit: PJ

ENTECH, SN, CF, 5W-30 -LongLife, 60L, 5W30, C3

5w-30 motorolie

TPVA009B200

Kwaliteit: PJ

ENTECH, SN, CF, 5W-30 -LongLife, 200L, 5W30, C3

Nieuwste producten in de categorie: Motorolie auto

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Motorolie auto" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie MOTOROLIE AUTO, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Motorolie - een belangrijk onderdeel van een efficiënte motor

Motorolie is een essentieel smeermiddel voor het hele motorsysteem van een voertuig. Motorolie zorgt voor een regelmatige smering van de verschillende motormechanismen. Dit voorkomt overmatige wrijving tussen metalen onderdelen, oververhitting en snelle slijtage.

Het is interessant dat moderne smeermiddelen heel anders zijn dan de oliën die in de eerste voertuigen werden gebruikt. De eerste auto's, van eind 19e en begin 20e eeuw, gebruikten eenvoudige plantaardige olie in plaats van smeermiddelen. Dit smeermiddel was echter niet efficiënt genoeg en verstoorde vaak het warmteafvoerproces van een draaiende motor. Maar de eerste motoren waren ook veel minder betrouwbaar, liepen ongelijkmatig en verbruikten te veel olie. Dit leidde tot de zoektocht naar efficiëntere motorsmeermiddelen.

De eerste synthetische oliën verschenen in de tweede helft van de 20e eeuw. Hun formuleringen zijn gedurende lange tijd ontwikkeld en verfijnd. Hierdoor zorgen synthetische oliën voor een veel betere smering van onderdelen en een betere warmteabsorptie in de motor, wat zorgt voor een langere levensduur van de motor en een efficiëntere werking.

Belangrijkste soorten motorsmeermiddelen

Een veelgestelde vraag die we tegenwoordig horen van klanten die smeermiddelen willen kopen, is “wat is de beste motorolie?”. Voor automobilisten die motorolie willen kopen, zijn er 3 hoofdtypen olie: minerale (natuurlijke), synthetische en halfsynthetische oliën. Hieronder vindt u een korte beschrijving van elk type olie en de belangrijkste voor- en nadelen van elk type.

Minerale (natuurlijke) olie. Deze motorolie wordt alleen gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Minerale smeermiddelen zijn vaak geschikt voor een groot aantal standaard automotoren. Minerale oliën zijn het goedkoopst en kunnen perfect gebruikt worden in oudere automodellen en in minder “veeleisende” motoren. Het is echter belangrijk om te weten dat minerale smeermiddelen de neiging hebben om dikker te worden en minder effectief zijn wanneer de automotor met deze smeermiddelen bij hoge temperaturen werkt. Minerale oliën hebben ook de neiging om tijdens het gebruik meer smeermiddelafzettingen te produceren. 

Synthetische olie. Synthetische smeermiddelen worden geproduceerd via specifieke chemische syntheseprocessen. De verkregen olie is extreem schoon. Synthetische olie presteert goed bij hogere temperaturen en is beter bestand tegen afzettingen. 

Vanwege deze voordelen wordt dit type smeermiddel vaak gebruikt in nieuwe auto’s met krachtigere motoren. Synthetische smeermiddelen zijn echter vrij duur in vergelijking met andere soorten olie. Ze zijn ook niet geschikt voor alle automotoren. Er ontstaan vaak problemen wanneer voor oudere auto’s een nieuwe, 100% synthetische olie wordt gekozen nadat ze eerder minerale of halfsynthetische smeermiddelen hebben gebruikt. 

Halfsynthetische olie. Halfsynthetische oliën bestaan uit een mengsel van minerale en synthetische oliën. Ze bieden betere prestaties dan minerale olie, maar zijn ook goedkoper dan volsynthetische oliën. Dit is natuurlijk een zeer populaire keuze en kan in de meeste conventionele voertuigen worden gebruikt.

Hoewel halfsynthetische olie een uitstekende compatibiliteit heeft met een groot aantal motoren en veel van de goede eigenschappen van andere oliesoorten heeft overgenomen, heeft het ook nadelen. In vergelijking met synthetische oliën hebben halfsynthetische oliën een sneller “verouderingsproces” en zijn ze minder efficiënt en minder bestand tegen afzettingen.

Welke motorolie moet ik kiezen?

Klanten die voor het eerst een motorolie kopen of een kwaliteitsolie voor hun nieuwe auto willen kiezen, weten vaak niet welke criteria belangrijk zijn om in overweging te nemen. Allereerst raden wij u aan om aandacht te besteden aan uw motortype. Oliën voor benzine- en dieselmotoren hebben verschillende eigenschappen. Informatie over de compatibiliteit van motoroliën met het motortype staat meestal op de verpakking van het product of in de gedetailleerde beschrijving van het product.

Wij raden u ook aan om bij het kiezen van een olie te letten op het motorvermogen van uw auto. Motoren met een grotere cilinderinhoud hebben over het algemeen visceuzere olie nodig. Wij raden u aan om de aanbevelingen van de autofabrikant voor het verversen van de olie voor uw automodel te controleren. Denk na over de weersomstandigheden waarin de auto gebruikt zal worden. Dit zal u helpen om een olie te kiezen die zowel bij warmere temperaturen als bij kouder weer goed zal werken.

Bij het kiezen van een motorolie worden kopers geconfronteerd met unieke afkortingen van cijfers en de letter “w”, die de vloeibaarheid van de olie en de weerstand tegen verschillende temperaturen aangeven. Het eerste cijfer voor de w geeft de vergelijkende oliestroom aan voordat de motor warm is. Het cijfer na de w is het oliedoorstroomdebiet wanneer de motor warm is. In beide gevallen geldt: hoe lager het cijfer, hoe beter de doorstroming.

Als algemene regel worden aanbevelingen voor het gebruik van temperatuuroliën gegeven in de productbeschrijving. Als u niet zeker weet of een bepaalde smeerolie geschikt is voor u, neem dan contact op met de verkoopadviseurs.

Verversen van motorolie

De frequentie van het verversen van de motorolie hangt grotendeels af van de technische toestand van de motor, het type en de kwaliteit van de olie die u kiest, de manier waarop u rijdt, de afstand die u aflegt en hoe vaak u rijdt. Hoewel de richtlijnen voor het verversen van olie bij benadering tussen 15.000 en 20.000 kilometer liggen, is elke situatie uniek. Het werkelijke olieverversingsinterval kan aanzienlijk afwijken van het gemiddelde.

Voordat u uw olie ververst, moet u rekening houden met de bovenstaande criteria en de aanbevelingen van de fabrikant voor de auto waarin u rijdt. Laat uw auto regelmatig controleren door een erkende garage. Zo krijgt u een beter idee van de werkelijke toestand van uw auto en kunt u de olie van uw auto op tijd verversen.

Het is ook nuttig om te onthouden dat bij het verversen van de motorolie auto meestal ook de oliefilter wordt vervangen. Dit verlengt de levensduur van uw nieuwe olie, zorgt voor een efficiëntere filtratie van afzettingen en fijne deeltjes en voorkomt defecten aan onderdelen als gevolg van slechte filtratie van de olie. 

Kan ik motorolie mengen?

Wij raden af om auto motorolie te mengen. Dit kan ernstige problemen veroorzaken voor de efficiënte werking en de levensduur van uw motor. Verschillende soorten olie hebben verschillende samenstellingen, verschillende viscositeiten en verschillende chemische eigenschappen. Daarom kan het zelf mengen van olie op zijn minst de efficiëntie van de olie verminderen of (vaak) leiden tot diverse storingen.

Motoroliegehalte per auto

In de technische documentatie van uw auto staat meestal vermeld hoeveel olie aan de motor moet worden toegevoegd om een soepele smering te garanderen. Deze hoeveelheid wordt meestal uitgedrukt in liters (l) of kubieke centimeters (cm3). De technische documentatie van het voertuig specificeert ook het aanbevolen olietype, de viscositeit en de kwaliteit die vereist zijn voor een soepele werking van de motor.

Het bijvullen van motorolie wordt uitgevoerd wanneer het niveau van deze vloeistof in het systeem laag is en een volledige olieverversing nog niet nodig is. Het oliepeil wordt gecontroleerd met een speciale peilstok die in het olie vulgat van uw auto is geïnstalleerd. Het bovenste merkteken op de peilstok geeft het maximaal mogelijke smeerolieniveau (MAX) aan en het onderste merkteken geeft de minimale smeerolieniveau (MIN) aan. Nieuwere auto's hebben moderne sensoren die het oliepeil en veranderingen daarin detecteren. Informatie over de vereiste oliebijvulling wordt automatisch op het dashboard weergegeven.

Wij raden aan om het oliepeil in het systeem minstens één keer per maand (of om de ~1500 km) handmatig te controleren. Om uw motor en smeersysteem efficiënt te laten werken en uw auto soepel te laten rijden, moet u niet wachten tot het oliepeil onder het minimum daalt en eerder bijvullen.

De e-shop van Signeda is een eenvoudige plaats om synthetische of halfsynthetische smeermiddelen voor uw auto te vinden en te kopen. Naast standaard motorolieverpakkingen (1, 2, 5 liter) kunnen we ook grotere motorolievaten (60-200 liter) aanbieden. Wij werken samen met veel (meer dan 50) Europese en Aziatische fabrikanten van auto-onderdelen en autobanden. Daarom kunnen wij onze klanten een uitgebreid assortiment motoroliën tegen zeer concurrerende prijzen aanbieden. Onze e-shop biedt motorolieproducten van bekende fabrikanten van autochemie zoals “Entech” en “Mopar” voor een groot aantal automerken en -modellen.