NL
Kies voertuig
+31612728608
Voertuig kiezen

Remsysteem

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Remsysteem

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Remsysteem" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie REMSYSTEEM, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Remsysteem

Een goed remsysteem is een belangrijk onderdeel van veilig rijden

De meeste automobilisten beschouwen veiligheidsgordels of airbags als de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen van de auto. Maar dit zijn niet de enige veiligheidssystemen. Een van de belangrijkste en meest effectieve veiligheidsvoorzieningen in een auto zijn goed werkende remmen. Met een efficiënt remsysteem kan de automobilist het voertuig onder controle houden en het op de gewenste plaats veilig tot stilstand brengen. Om uw veiligheid en die van andere weggebruikers te garanderen, is het belangrijk om de staat van de remmen van uw auto regelmatig te controleren en versleten of defecte onderdelen op tijd te vervangen.

Belangrijke onderdelen van het remsysteem:

  • Remschijf,
  • Remblokken,
  • Remklauw,
  • Remcilinder.

Ontwikkeling van het remsysteem auto

Moderne remsystemen verschillen enorm van de eerste remmen. De allereerste auto’s hadden helemaal geen remmen. Hun snelheid werd verminderd door de compressie van de motor. Een ander voorbeeld van het remsysteem van de eerste auto’s leek erg op dat van de rijtuigen die onlangs waren aangepast. Wanneer de bestuurder de remhendel overhaalde die aan het rijtuig bevestigd was, raakten de houten remblokken het draaiende wiel en remden het af. Dergelijke remmen kunnen worden beschouwd als het initiële equivalent van het moderne mechanische remsysteem.

In 1902 patenteerde de beroemde Louis Renault, een van de pioniers van de auto-industrie, het trommelremsysteem dat door zijn bedrijf Renault was ontwikkeld. Deze remmen, die op de achteras van de auto gemonteerd waren, werden beschouwd als een echte doorbraak en verbeterden de algemene veiligheid van de auto tijdens het remmen.

De auto-industrie ontwikkelde zich snel in de tweede helft van de 20e eeuw. Tussen 1950 en 1960 werden schijfremsystemen geïntroduceerd, waardoor de remmen efficiënter koelden na het remmen. Dit verbeterde de algehele remprestaties aanzienlijk. En in 1978 werd het eerste antiblokkeerremsysteem (ABS) geïntroduceerd, dat nu algemeen bekend is. Dankzij deze innovatie voorkomen wielen die hard remmen vandaag de dag nog steeds dat ze slippen bij hard remmen.

De huidige remsystemen voor auto’s kunnen zeer divers zijn, aangepast aan verschillende soorten auto’s en rijomstandigheden. In moderne remsystemen regelen elektronische regeleenheden de remkracht en de verdeling ervan. En diverse geavanceerde technologieën, zoals regeneratief remmen, maken het rijden efficiënter en milieuvriendelijker. 

Belangrijkste soorten remmen

Een modern remsysteem van een auto maakt gebruik van trommelremmen of schijfremmen. Schijfremmen worden meestal samen met remblokken aan de voorkant gemonteerd. Wanneer de auto geremd wordt, drukken de remblokken tegen de schijven die met het wiel meedraaien, waardoor de snelheid van het wiel afneemt. Hoogwaardige schijfremmen worden als effectiever beschouwd dan trommelremmen. Ze hebben ook een snellere afkoeltijd na zwaar remmen. Schijfremmen raken daarom ook minder snel oververhit. Schijfremmen hebben echter hogere reparatie- en vervangingskosten. Ze zijn ook gevoelig voor de inwerking van afzettingen, fijne deeltjes en remmen minder gemakkelijk bij nat weer.

Trommelremmen, die vandaag de dag nog steeds wijdverspreid zijn in auto’s, dateren van vóór de schijfremmen. Deze remmen zijn alleen aan de achterkant van de auto gemonteerd. De remblokken zijn in een halve cirkel gebogen volgens de vorm van het wiel. Tijdens het remmen worden de remblokken tegen de binnenkant van de remtrommel gedrukt. Trommelremmen zijn minder gevoelig voor vocht en corrosie, en hebben lagere reparatie- en vervangingskosten dan schijfremmen. Tegelijkertijd hebben trommelremmen echter een lagere prestatie en een langere afkoeltijd na het remmen.

Soorten remsystemen

Tegenwoordig gebruiken zowel schijf- als trommelremmen een van de drie soorten remsystemen: mechanisch, hydraulisch of elektronisch. De meeste auto’s hebben een hydraulisch remsysteem, met als belangrijkste voordeel de efficiënte krachtoverbrenging op de remmen. Mechanische systemen worden vaak gebruikt in parkeerremmen. Elektrische remsystemen komen steeds vaker voor in elektrische voertuigen en zijn gebaseerd op elektromagnetisch of regeneratief remmen.

We merken dat er veel verwarring is bij automobilisten die het remsysteem beter willen begrijpen of geconfronteerd worden met diverse remstoringen. Hier volgen korte antwoorden op de meest gestelde vragen over remprestaties en tips voor effectief remmen.

Welke wielen worden geremd door de parkeerrem?

Een parkeerrem is een speciaal remsysteem dat ontworpen is om een stilstaande auto op stijgende en dalende hellingen te "blokkeren" en om een noodremming uit te voeren. 

Een parkeerrem remt meestal één wiel af (meestal het achterwiel). Sommige ultra-high-end auto’s zijn echter uitgerust met een remfunctie voor alle wielen, die geactiveerd wordt zodra de parkeerremknop wordt ingedrukt.

Welke rem wordt gebruikt om alle wielen van de auto tot stilstand te brengen?

Alle wielen van de auto waarin u rijdt, kunnen worden bediend door zowel de gewone remmen als (zoals hierboven vermeld), in sommige gevallen, een parkeerrem. Automobilisten willen tegenwoordig ook vaak weten welk remsysteem op alle wielen werkt. Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig: remmen op alle wielen wordt alleen ondersteund door ABS.

ABS is ontworpen om te voorkomen dat de automobilist de wielen blokkeert tijdens het remmen. Dit systeem houdt de auto stabiel, zelfs bij remmen in slechte weg- of weersomstandigheden. Moderne auto’s profiteren ook van innovatieve remsystemen zoals elektronische remkrachtverdeling (EBD) of elektronische stabiliteitscontrole (ESC) om een stabiel rijgedrag te garanderen.

Hoe kunt u uw auto efficiënt afremmen?

Het remmen van een auto en de daarvoor benodigde handelingen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de remsituatie. Er worden echter algemene remtips gegeven voor enkele van de meest voorkomende situaties. De belangrijkste zijn plotseling remmen, remmen op hellingen en afdalingen en remmen onder extreme omstandigheden (regen, sneeuw of slechte wegkwaliteit).

Plotseling remmen. Als u een auto met een gemiddelde snelheid (~50 km/u) in een ogenblik tot stilstand moet brengen, is het belangrijk om het rempedaal onmiddellijk harder in te trappen, zonder de koppeling los te laten. Natuurlijk is dergelijk remmen alleen geschikt om plotselinge noodsituaties te voorkomen. Abrupt remmen brengt het risico met zich mee dat u door achteropkomende voertuigen wordt aangereden. 

Remmen bergafwaarts, bergopwaarts. Het is belangrijk om de juiste snelheid en versnelling te kiezen voordat u steile hellingen afrijdt. Als u lange tijd continu remt op afdalingen, kunnen de remblokken oververhit raken en defect raken. Het is daarom belangrijk om op hellingen met tussenpozen te remmen (pulserend remmen genoemd), waarbij het rempedaal soepel en regelmatig wordt ingetrapt en losgelaten.

Het is belangrijk dat u niet in een te hoge versnelling schakelt voordat u gaat remmen op hellingen opwaarts om te voorkomen dat de motor schokt en uitvalt tijdens het remmen. Het rempedaal moet langzaam worden losgelaten door de koppeling los te laten en het gaspedaal in te trappen voordat u na een stop bergopwaarts gaat rijden. Dit voorkomt dat de auto achteruit gaat rollen.  

Remmen onder extreme omstandigheden. Voordat u gaat remmen op slecht wegdek of in extreme omstandigheden (zware regen, sneeuw), moet u een veilige snelheid en afstand tot andere auto’s aanhouden. Het is raadzaam om vóór het remmen de motor in de laagst mogelijke versnelling te schakelen. Vermijd, indien mogelijk, ook te plotseling of te lang remmen. Hierdoor kunnen de wielen van de auto slippen en de remschijven oververhit raken. Als u niet zeker weet of de banden een goede grip hebben op gladde wegen, kunt u proberen het rempedaal licht in te trappen om uw omgeving te beoordelen. De reactie van de remmende auto zal u helpen om de gladheid van het wegdek in te schatten en een veilige snelheid te kiezen.

Defecten aan de remmen

Defecten aan het remsysteem kunnen zeer uiteenlopend zijn, maar de meest voorkomende is slijtage van de remblokken. Slijtage is waarschijnlijk het gevolg van de constante wrijving van de remblokken en slijtage tijdens het remmen. Als u merkt dat uw remmen ongelijkmatig remmen of dat de remweg langer wordt, laat uw remsysteem dan onmiddellijk controleren en vervang de versleten onderdelen.

In de Signeda e-shop kunt u snel en gemakkelijk de juiste onderdelen voor uw automodel en het bijbehorende remsysteem kiezen. Van remschijven en remblokken tot remklauwen en remzuigers en remcilinders, wij bieden een uitgebreid assortiment onderdelen voor het remsysteem. Snelle levering, concurrerende prijzen en samenwerking met meer dan 50 kwaliteitsleveranciers van auto-onderdelen garanderen een uitstekende Signeda klantervaring.