NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Uitlaat systeem

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Uitlaat systeem

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Uitlaat systeem" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
 • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

  Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie UITLAAT SYSTEEM, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Het uitlaatsysteem verwijdert niet alleen verbrandingsproducten uit de motor, maar ruimt ze ook op. Dit systeem onderdrukt het geluid wanneer het uitlaatgas ontsnapt. Het is ook ontworpen om de toxiciteit van emissies te verminderen.

Constructie van het uitlaatsysteem

Het uitlaatsysteem van moderne auto's bestaat meestal uit de volgende componenten:

 • Uitlaatspruitstuk. Het is bevestigd aan de motor. Het aantal primaire uitlaatspruitstukpijpen komt overeen met het aantal cilinders in de motor. Dit onderdeel verzamelt uitlaatgassen in de uitlaatpijp. Het zorgt voor de reiniging van de verbrandingskamers van de motor. De verbinding van deze knooppunten is afgedicht met een pakking.
 • Uitlaatpijp. Het verbindt het uitlaatspruitstuk met de katalysator of resonator. Het wordt gebruikt voor verder transport van uitlaatgassen. De structuur bestaat vaak uit een flexibele pijp, een speciale elastische compensator, die temperatuurschommelingen en motortrillingen in evenwicht brengt.
 • Katalysator. Schadelijke stoffen in het uitlaatgas reageren met de coating van katalysatorelementen en veranderen in onschadelijke verbindingen. Katalysatoren helpen de toxiciteit van uitlaatgassen aanzienlijk te verminderen.
 • Roetfilter. Het is ontworpen om uitlaatgassen te reinigen, maar alleen in dieselmotoren.
 • Resonator of pre-demper. Het wordt gebruikt om het geluidsniveau te verminderen en de pulsatie van de uitlaatgasstroom in evenwicht te brengen.
 • Hoofd- of achterdemper. Het zorgt voor de ultieme ruisonderdrukking.
 • Connectoren, afdichtingen en pakkingen. Alle componenten van het uitlaatsysteem zijn met elkaar verbonden door een pijpleiding. Hun aansluitingen kunnen worden afgedicht met pakkingen.

Tekenen van falen

Verbrande geluiddempers, afdichtingen versleten als gevolg van corrosie en andere storingen gaan vaak gepaard met harde geluiden van de draaiende motor. Als u buiten staat, kunt u merken dat uitlaatgassen onder de motorkap of onder de auto vandaan komen. Soms komen ze in het interieur van de auto. Een slechte geur na het starten van een koude motor kan betekenen dat de katalysator verstopt is. Dit probleem wordt vaak geassocieerd met verminderde prestaties van de auto, verhoogd olie- en brandstofverbruik en moeite met het starten van de motor. Metalen geluiden die tijdens het rijden onder de auto vandaan komen, kunnen erop wijzen dat de demperophanging kapot is.

Oorzaken van falen

Tijdens het rijden vormt zich condensatie in de geluiddemperelementen. Dit kan leiden tot corrosie van de onderdelen. Kies daarom bij het vervangen van de componenten van het uitlaatsysteem die gemaakt van corrosiebestendige materialen, zoals roestvrij staal. Wanneer er vaak korte afstanden worden gereden, vormen zich kolen- en roetafzettingen op de systeemelementen. Dit kan resulteren in het verstopte systeem.

Onderhoudstips

 • Verwijder de motorstoringen tijdig. Door vertraagde en onjuiste ontsteking en een rijk lucht-brandstofmengsel verbrandt de brandstof in het uitlaatsysteem en daarom verbranden de elementen ervan. Om deze reden wordt het gebruik van een benzine van lage kwaliteit ook afgeraden.
 • Laat de motor soms bij hoge snelheden werken. Op deze manier verwijder je de oxide- en roetafzettingen uit de geluiddemperelementen.
 • Gebruik de externe motorstartfunctie in de winter niet te vaak. Het aantal verwarmings- en koelcycli beïnvloedt de werkingsduur van de componenten.
 • Vermijd plassen tijdens het rijden op slechte wegen. Componenten kunnen barsten als gevolg van een plotselinge verandering in temperatuur.
 • Draai ook de demperbeugels goed vast. Overmatige trillingen hebben een negatieve invloed op andere componenten.