NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Ruitenwissermechanisme

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Ruitenwissermechanisme

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Ruitenwissermechanisme" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie RUITENWISSERMECHANISME, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Ruitenwissermechanisme 

Het ruitenwissermechanisme van een auto is een van de meest actieve onderdelen van het reinigingssysteem. Met gemiddeld 15.000 reinigingsbewegingen per jaar is het doel van ruitenwissermechanismen vrij duidelijk. Deze onderdelen zijn verantwoordelijk voor de werking van de daaraan bevestigde reinigingsbladen. Een efficiënt functionerend ruitenwissermechanisme draagt aanzienlijk bij tot een schone voorruit (of achterruit) en een goed zicht op de weg.

Het werkingsprincipe van het ruitenwissermechanisme is relatief eenvoudig. Wanneer de automobilist de reinigingsmodi inschakelt, wordt ook de ruitenwissermotor geactiveerd, waardoor de aandrijfas van de motor draait. De as brengt koppel en kracht over op het ruitenwissermechanisme. Het ruitenwissermechanisme zorgt er op zijn beurt voor dat de aan het mechanisme bevestigde ruitenwisserriem de ruitenreinigingswerkzaamheden uitvoert met de ingestelde snelheid en richting, afhankelijk van de door de automobilist geselecteerde reinigingsmodus.

De belangrijkste soorten ruitenwissermechanismen

Er zijn drie soorten ruitenwissermechanismen voor auto’s: mechanisch, hydraulisch en elektrisch. Het mechanische type heeft de eenvoudigste werking. Het koppel van dit ruitenwissermechanisme wordt rechtstreeks overgebracht op de reinigingsbladen. Kortom, de ruitenwissers werken zolang de automobilist de hendel van het mechanisme met de hand draait. Juist vanwege het gebrek aan gebruiksgemak zijn mechanische ruitenwissers vervangen door elektrische.

Het elektrische type ruitenwissermechanisme is het populairst en wordt vaak als het efficiëntst beschouwd. Deze ruitenwissers worden aangedreven door een elektromotor die de nodige energie levert voor de rotatie van de reinigingsbladen. Elektrische ruitenwissermechanismen zijn goedkoop, wijdverspreid en hebben een lange en succesvolle levensduur voor het reinigen van autoruiten.

Hydraulische ruitenwissermechanismen zijn uiterst zeldzaam in auto’s. In deze mechanismen worden de wisserbladen geroteerd door de druk van bewegende vloeistoffen. Hydraulische ruitenwissermechanismen zijn complex, duurder dan elektrische ruitenwissermechanismen en vereisen meer onderhoud, daarom wordt er zo zelden voor gekozen door autofabrikanten en automobilisten.

In de e-shop van Signeda kunt u gemakkelijk de juiste ruitenwisseronderdelen voor uw automodel kiezen en bestellen, van ruitenwissermechanismen en -motoren tot ruitenwisserarmen. Klanten die auto-onderdelen bestellen in de e-shop van Signeda profiteren van een uitgebreid assortiment, hoogwaardige producten van alternatieve en originele fabrikanten, concurrerende prijzen en een snelle levering.