NL
Kies voertuig
+31612728608
Voertuig kiezen

Motorkappen en bijbehorende onderdelen

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Motorkappen en bijbehorende onderdelen

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Motorkappen en bijbehorende onderdelen" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie MOTORKAPPEN EN BIJBEHORENDE ONDERDELEN, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Motorkappen

Veel autoliefhebbers noemen de motorkap van hun auto hun visitekaartje, waardoor de eerste indruk van de auto ontstaat. Daarom is het erg belangrijk dat de onderste motorkap er perfect uitziet. De motorkap is ontworpen om de motor en andere delen van de motorruimte te beschermen tegen negatieve invloeden van externe factoren. Het is ook een onderdeel dat erg belangrijk is voor de aerodynamica van de auto. Een motorkap zorgt voor isolatie van het motorgeluid en trillingen van de bestuurder, passagiers en andere weggebruikers. 

Vervaardiging van moderne motorkappen

Moderne motorkappen maken gebruik van zeer moderne materialen en technologieën om ervoor te zorgen dat ze robuust, geluidsisolerend en tegelijkertijd zo licht en gestroomlijnd mogelijk zijn. Tegenwoordig worden motorkappen gemaakt van aluminium, staal en verschillende composietmaterialen (zoals glasvezel en polyester, koolstofvezelcomposieten). De combinatie van verschillende materialen helpt om het gewicht van het onderdeel te verminderen en de weerstand tegen hitte, vocht en mechanische impact te verbeteren.

Moderne capoten van gecertificeerde fabrikanten worden na fabricage grondig getest om ervoor te zorgen dat ze aan een groot aantal veiligheids- en kwaliteitsnormen voldoen. Als u dus een hoogwaardige motorkap of onderdeel daarvan wilt kopen, controleer dan zeker de garantie en veiligheidsnormen en -certificaten die op het onderdeel van toepassing zijn. Een kwalitatieve motorkap gaat niet alleen langer mee, maar biedt ook effectieve bescherming bij een botsing of verschillende natuurrampen.

Wanneer moet de motorkap vervangen worden?

Meestal wordt de motorkap vervangen na een ongeval. Er zijn echter situaties waarbij slechts een afzonderlijk onderdeel van de motorkap vervangen hoeft te worden, zoals het rubber, de geluidsisolatie van de motorkap, de motorkappakking of een deel van het slot.  De kabel van de motorkap kan versleten zijn, waardoor de kap niet meer open of dicht gaat. Om ervoor te zorgen dat de motorkap goed bij de carrosserie past en lang meegaat, is het belangrijk om de onderdelen waaruit de motorkap bestaat goed te onderhouden.

Onderhoud van de motorkap

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de uitstekende staat en uiterlijk van uw motorkap, moet u voldoende tijd en aandacht besteden aan het onderhoud van de motorkap. Door de buitenkant en binnenkant van de motorkap regelmatig te reinigen van vuil, stof en andere rommel, kunt u corrosieproblemen en defecten in de sluitmechanismen van de motorkap langer voorkomen.

Als uw motorkap is gemaakt van roestgevoeligere metalen, controleer dan regelmatig op tekenen van corrosie. Het is niet moeilijk om roest te verwijderen en de verspreiding ervan te voorkomen. Maar als u het probleem lange tijd niet aanpakt, kan aanhoudende corrosie ertoe leiden dat de motorkap moet worden vervangen.

Controleer regelmatig de staat van de vergrendelingselementen en sluitmechanismen van de motorkap. Als u merkt dat de motorkap steeds moeilijker te openen of te sluiten is, of dat er een opening ontstaat tussen de motorkap en het oppervlak van de carrosserie wanneer de motorkap gesloten is, is het mogelijk dat het oppervlak van de motorkap vervormd is, of dat delen van de sluitmechanismen defect zijn geraakt. Dit kan meestal worden voorkomen door de motorkap regelmatig schoon te maken, maar ook door de motorkap goed te sluiten.  

De e-shop van Signeda biedt een zeer uitgebreid assortiment motorkappen en bijbehorende onderdelen. Van motorkapkabels en schokdempers tot motorkapbeugels en motorhoezen, u kunt de perfecte motorkappen en onderdelen kopen die bij uw automodel passen. Concurrerende prijzen en producten van zeer hoge kwaliteit zorgen ervoor dat klanten alle onderdelen die ze nodig hebben in onze winkel kunnen kopen.