NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Radiateur auto

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Radiateur auto

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Radiateur auto" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie RADIATEUR AUTO, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

De radiateur van uw auto als essentieel onderdeel van het koelsysteem

De autoradiateur is een cruciaal onderdeel dat verantwoordelijk is voor het koelen van de motor en het handhaven van de optimale motortemperatuur. Autoradiateurs verwijderen overtollige warmte die tijdens de werking van de motor wordt gegenereerd door de circulatie van koelvloeistof en lucht. De motortemperatuur waarbij de koelfunctie van de radiateur wordt geactiveerd, kan variëren door het ontwerp van verschillende fabrikanten. Gemiddeld zal de radiateur echter beginnen met het koelen van de motor wanneer deze een temperatuur van 80-90 °C bereikt.

Uiteraard geldt dat hoe langer en frequenter uw dagelijkse autoritten zijn, hoe vaker en langer de koelfunctie van de radiateur van uw auto werkt. Een radiateur die constant draait, slijt net als elk ander onderdeel van een auto. Autoradiateurs en bijbehorende onderdelen zijn onderhevig aan verschillende problemen en defecten. Als u ze op tijd herkent, kunt u deze problemen relatief goedkoop en snel oplossen. Hieronder vindt u beschrijvingen van de meest voorkomende storingen aan radiateurs en bijbehorende onderdelen.

Veel voorkomende storingen van de radiateur en het koelsysteem 

Lekkende radiateur. Lekkende radiateur kan voorkomen in zowel nieuwe als oude radiateurs. De snelheid en methode om het probleem op te lossen hangt af van de oorzaak van het defect. Als de lekkage te wijten is aan schade aan de behuizing door verschillende schokken, moet eerst de ernst van de schade worden vastgesteld. In het geval van kleine defecten moeten de gaten gerepareerd of gelast worden. Als de schade aan de behuizing echter ernstig is (radiateurs raken vaak beschadigd bij ongevallen), wordt meestal de hele radiateur vervangen.

Lekkages kunnen ook worden veroorzaakt door een corrosieprobleem in de radiateurbehuizing. Om te bepalen of het nog waard is om zo’n radiateur nog te repareren, wordt de radiateur eerst doorgespoeld en worden de afzettingen binnenin schoongemaakt. Als de corrosie het metalen oppervlak niet ernstig heeft aangetast, wordt de radiateur gerepareerd. Als de radiateur echter ernstig gecorrodeerd is, is het raadzaam om deze zo snel mogelijk te vervangen.

Afzettingen in de radiateur. Een radiateur die al lange tijd in gebruik is, lekt of ernstig gecorrodeerd is, zal binnenin vuil en roest ophopen. Als hier lange tijd niets aan wordt gedaan, kan dit de efficiëntie van de koelvloeistof ernstig beïnvloeden en zelfs oververhitting van de motor veroorzaken.

U kunt de opeenhoping van aanslag duidelijk herkennen aan verschillende tekenen. In het geval van vergevorderde corrosie zijn afzettingen en roestsporen duidelijk zichtbaar aan de buitenkant van de radiateur. Wanneer u de koelvloeistof bijvult of het peil en de toestand ervan met het blote oog controleert, kunt u zien dat het antivries grijsachtig (of licht bruinachtig) van kleur wordt. Een verhoogde afzetting heeft ook een aanzienlijk effect op de motortemperatuur. Afzettingen in het radiateursysteem zorgen ervoor dat de motortemperatuur veel sneller stijgt en hoog blijft.

Thermostaatstoringen. De radiateur is het gedeelte waar de koelvloeistof die door de radiateur stroomt, helpt om een draaiende automotor te koelen. De radiateurthermostaat regelt de intensiteit van de antivriesstroom. De thermostaat verhoogt of verlaagt de intensiteit van de koelvloeistofstroom in reactie op de huidige temperatuur van de draaiende motor en temperatuurveranderingen. De stroomsnelheid wordt aangepast om het optimale niveau van motortemperatuur tijdens gebruik van de motor te garanderen. Als de motor bij het starten nog koud is, sluit de thermostaat het koelsysteem af en voorkomt dat er antivries doorheen stroomt. Dit zorgt ervoor dat de optimale motortemperatuur gehandhaafd blijft.

Het eerste wat u merkt wanneer een thermostaat het heeft begeven, is een grote schommeling in de motortemperatuur. De ongeregelde koelvloeistofstroom in het systeem circuleert inefficiënt of koelt de motor helemaal niet. Dit kan zeer ernstige problemen veroorzaken. Als een defecte thermostaat bijvoorbeeld in de gesloten stand blijft hangen, koelt het antivriesmiddel de motor niet en loopt de motortemperatuur snel op. Als u de temperatuurmeter op het dashboard negeert, raakt de motor gewoon oververhit. Om thermostaatstoringen tijdig op te sporen en erop te reageren, moet u dus eerst de motortemperatuur in de gaten houden. Als u ongewone schommelingen opmerkt, stop de auto dan zo snel mogelijk. Laat de motor afkoelen en zoek naar mogelijke oorzaken van het probleem door de toestand van de thermostaat te controleren. Een defecte thermostaat kan niet gerepareerd worden. Vervang het onbruikbare onderdeel door een nieuwe.

Veel bestuurders gaan snel op zoek naar storingen in het koelsysteem wanneer ze een aanzienlijke daling van het koelvloeistofpeil en een plotselinge stijging van de motortemperatuur opmerken. Voordat u dit doet, raden wij u aan om na te denken over een andere mogelijke oorzaak van het probleem - de koelvloeistof zelf.

Als u slechte kwaliteit antivries kiest, kan de algehele efficiëntie van het koelsysteem ernstig worden verminderd. Bovendien kan slechte kwaliteit koelvloeistof corrosie veroorzaken door te bevriezen bij temperaturen boven de gespecificeerde limieten en chemisch te reageren met antivriesresten. Om deze problemen te voorkomen, kiest u antivries van gecertificeerde fabrikanten bij gerenommeerde verkooppunten van auto-onderdelen. 

Onderhoud van de autoradiateur

Voortdurend gebruik van de auto zal de natuurlijke slijtage van radiateurs niet voorkomen. Maar door dit belangrijke onderdeel goed te onderhouden, kunt u de effectieve levensduur van uw radiateur zeker verlengen. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw radiateur goed te onderhouden. 

Maak de buitenkant van de radiateurbehuizing regelmatig schoon. Dit is een stap waar de meeste autobezitters onnodig onverschillig tegenover staan. Het is echter de moeite waard om te onthouden dat wanneer de buitenkant van de radiator ernstig vervuild is, de efficiëntie van het koelsysteem aanzienlijk afneemt. Het vuil werkt als een barrière tussen het radiateuroppervlak en de omgeving, waardoor de luchtcirculatie door de zogenaamde radiateurbochten wordt belemmerd.

De buitenkant van de radiateur schoonmaken is eenvoudig. U kunt natte doeken, lappen of zachte borstels gebruiken om de radiateur schoon te maken. U kunt ook speciale radiateurreinigers gebruiken, maar het is belangrijk dat u de gebruiksaanwijzing leest. Reinig de buitenkant van de radiateur grondig en voorzichtig (om de metalen ringen niet te beschadigen).

Controleer het antivriespeil regelmatig. Een voldoend antivriespeil is essentieel voor een efficiënte motorkoeling. Als preventieve maatregel is het raadzaam om het vloeistofpeil ongeveer één keer per maand te controleren. Als de rijomstandigheden op een bepaald moment bijzonder ongebruikelijk zijn en de motorprestaties onder druk staan, is het natuurlijk raadzaam om hier rekening mee te houden en het vloeistofpeil vaker te controleren.

Controleer regelmatig het hele koelsysteem: vergeet niet om ook de toestand van andere onderdelen van het koelsysteem (warmtewisselaar, ventilatoren, thermostaat) regelmatig te controleren. Alleen als alle onderdelen van het koelsysteem goed werken, werkt de radiateur efficiënt.  

Voorkom schade aan de radiateur. De radiateur is extreem gevoelig voor schokken en schade. Zelfs de kleinste scheurtjes en barsten veroorzaakt door stoten of zware klappen kunnen na verloop van tijd tot aanzienlijke problemen met het koelsysteem leiden. Houd hier rekening mee en rijd voorzichtig en verantwoordelijk met uw auto.

Hoe kies ik een autoradiateur?

Bij het kiezen van een radiateur voor uw auto is het heel belangrijk om de cilinderinhoud van uw auto (bijv. 1.9 TDI; 2.2 CDI, enz.) en het vermogen (bijv. 120 kW; 180 kW, enz.) te weten. Let er bij het kiezen van een radiateur voor uw auto op dat de specificaties het juiste automodel en de juiste motorinhoud aangeven. Als u de juiste radiateur voor uw auto niet kunt vinden, of als u niet zeker weet of de radiateur die u wilt kopen de juiste is voor uw auto, neem dan contact op met onze managers die u zullen helpen.  

Autoradiateurs of onderdelen van autoradiateurs kunnen snel en gemakkelijk gekocht worden met behulp van de moderne online shop-zoekmachine van Signeda. Met slechts een paar klikken op de knop kunt u gemakkelijk producten van wereldberoemde fabrikanten selecteren en bestellen tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Autoradiateurs en andere onderdelen van koelsystemen vormen een groot deel van ons assortiment. Met het vakkundige advies van Signeda kunt u een betrouwbaar verwarmings- en koelsysteem kopen. Dankzij de verscheidenheid van het assortiment kunt u gemakkelijk radiateurs voor personenauto’s van Europese, Aziatische en Amerikaanse fabrikanten vinden. We willen u er ook aan herinneren dat bij het vervangen van radiateurs vaak ook extra onderdelen zoals de radiateur of de expansietankplug worden vervangen. De kwaliteit van deze onderdelen is belangrijk voor de algehele levensduur van het koelsysteem. Zie voor extra radiateuronderdelen van goede kwaliteit onze catalogus. Onderdelen zoals koelvloeistof vindt u in de rubriek “Accessoires”> “Autochemicaliën”> “Antivries”.