NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Wiellagers

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Wiellagers

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Wiellagers" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie WIELLAGERS, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Wiellagers

Het wiellager is een belangrijk onderdeel van het wiel dat het met de as van de auto verbindt. Een lager is een set stalen kogels of rollen die in een metalen ring zijn gemonteerd. Dit onderdeel vermindert de wrijving en zorgt ervoor dat het wiel soepel kan draaien. Wiellagers zijn belangrijke onderdelen voor veilig rijden. Ze zijn ontworpen om de asbelastingen van een auto te weerstaan, die toenemen door de zwaartekracht, acceleratie, remmen en zijdelingse krachten tijdens het rijden. Als de lagers niet goed werken, moeten ze onmiddellijk vervangen worden.


Wat is de levensduur van wiellagers?

De gemiddelde levensduur van een wiellager is 135 000-160 000 km. De werkelijke levensduur van een wiellager hangt af van de kwaliteit en de gebruiksomstandigheden.
Het lager verslijt geleidelijk omdat het tijdens elke rit aan zware gewichts- en krachtbelastingen wordt blootgesteld. Als u al lange tijd met uw auto rijdt, zult u waarschijnlijk snel de eerste lager defecten krijgen. Hier zijn de meest voorkomende lager defecten en hoe u ze kunt verhelpen.

Veel voorkomende wiellager defecten

Natuurlijke lagerslijtage. Wiellagers zijn bij langdurig gebruik onderhevig aan natuurlijke slijtage. In dit geval zijn de metalen kogels of rollen in het lagerinzetstuk het eerste dat barsten of zelfs breken. Natuurlijke lagerslijtage (vooral ernstige lagerslijtage) is gemakkelijk te herkennen. Er zijn geluiden van krakend, ‘knallend’ metaal, verhoogde trillingen in de carrosserie bij hogere snelheden, moeilijker sturen in bochten en een langere remafstand. Als u een of meer van deze symptomen opmerkt, raden wij u aan om uw wiellagers zo snel mogelijk door uw dichtstbijzijnde garage te laten controleren. Veel automobilisten verwerpen het idee om problemen met lagers vroegtijdig aan te pakken. Door dit te doen, lopen ze echter het risico dat ze in de toekomst veel meer moeten uitgeven aan reparaties en betrokken raken bij zeer gevaarlijke ongevalssituaties. 

Schade na een botsing. Lagers moeten vaak worden vervangen na verschillende aanrijdingen, ongevallen en onvoorzichtig rijden op wegen van slechte kwaliteit. Mechanische schokken kunnen zowel het lagerinzetstuk als de metalen kogels die het bevat beschadigen. In de regel kunnen deze onderdelen scheuren en vervorming ontwikkelen.

U kunt de staat van de lagers niet zelf controleren. Daarom is het belangrijk om de lagers van uw auto na een zware botsing te laten inspecteren door een gerenommeerde garage (vooral als ze worden “geabsorbeerd” door de carrosserie delen naast de wielen). Als u het gevoel heeft dat de wielen van uw auto tijdens het rijden ongelijkmatig draaien en u de bovengenoemde geluiden van een defect lager hoort, is het waarschijnlijk dat u de lagers dringend moet vervangen. 

Lager niet goed bevestigd. Een verkeerd gemonteerd wiellager zal inefficiënt zijn, ongelijkmatig slijten en de algehele stabiliteit van de auto verminderen. De gebruikelijke geluiden en symptomen van een defect lager gaan ook gepaard met een onjuist gemonteerd wiellager. De auto zal moeilijker te besturen zijn en de effectiviteit van de wieldemping zal aanzienlijk worden verminderd.

Als het probleem heel vroeg wordt ontdekt, is het misschien alleen nodig om het bestaande lager goed vast te zetten. Als lagers die niet goed vastzitten echter gedurende langere tijd gebruikt worden, zal de ongelijkmatige slijtage (zelfs met een goede passing) het onveilig maken om het onderdeel te blijven gebruiken. In dat geval moet het lager (of moeten de lagers) vervangen worden.

Het is belangrijk op te merken dat lager defecten ook veroorzaakt kunnen worden door gebreken in andere delen van de auto. Als bijvoorbeeld de geometrie van de wielen of assen niet correct is, zullen de lagers ook ongelijkmatig slijten. En als het remsysteem niet goed werkt, zal de meeste wrijving die tijdens het remmen optreedt, op de wiellagers terechtkomen en zullen deze veel sneller slijten en barsten. Daarom is het belangrijk om tijdig oplossingen te zoeken voor opkomende detailproblemen en uw voertuig goed te onderhouden.  

Wiellagers kiezen

Goed geselecteerde hoogwaardige lagers zorgen voor een veilige en betrouwbare rit en verminderen de kans op verschillende storingen. Als u niet zeker weet welke lagers u voor uw auto moet kiezen, aarzel dan niet om de experts van Signeda te raadplegen. Wij geven u graag advies en helpen u lagers te kiezen die lang en betrouwbaar meegaan. En voor wie op zoek is naar praktisch advies over het kiezen van lagers, volgen hier de essentiële criteria voor het selecteren van dit onderdeel.

Om de juiste wiellagers voor uw auto te verwerven volgens de afmetingen en specificaties, is het belangrijk om deze onderdelen te kiezen op basis van het merk en model van uw auto. Het is ook belangrijk om te weten dat het ontwerp van voor- en achterlagers vaak verschillend is. Daarom moet de keuze van de wiellagers ook gebaseerd zijn op de auto en het model en compatibel zijn met de montageplaats (voor- of achteras).

Bij het kiezen van lagers (of andere mechanische auto-onderdelen) is het belangrijk om rekening te houden met de garantie van de fabrikant en de onderdelen van het onderdeel. Lagers van roestvrij staal worden over het algemeen als duurzamer en beter beoordeeld.  

Wiellagers die bij uw auto en afmetingen passen, kunt u op uw gemak online of in onze fysieke winkels kopen. Onze experts zorgen ervoor dat de wiellagers overeenkomen met de technische specificaties van uw auto. 

De e-shop van Signeda is zeer modern. Met slechts een paar klikken op de knop kunt u de beste lagers voor uw auto vinden en ze gemakkelijk bestellen. Wij werken samen met veel Europese en Aziatische fabrikanten van auto-onderdelen. Daarom geniet u van concurrerende prijzen en een grote verscheidenheid aan producten wanneer u bij Signeda winkelt.