NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Rubber bus

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Rubber bus

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Rubber bus" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie RUBBER BUS, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Rubber bus

Rubberen bus (torsiebussen) is een belangrijk onderdeel van het ophangingssysteem

Rubberen bussen, vaak torsiebussen genoemd, zijn onderdelen van het ophangingssysteem van een auto. Ze hebben een relatief eenvoudig ontwerp, met twee metalen delen in de bussen die stevig met elkaar verbonden zijn door een rubberen of polyurethaan pakking. De hoofdbussen worden in de ophanging van de auto gemonteerd, naast alle vier de wielen van de auto. Het belangrijkste doel van dit onderdeel is het absorberen van mechanische schokken, geluid en trillingen die tijdens het rijden van de wielen naar de carrosserie worden overgebracht. Om het effect van deze ongewenste factoren te verminderen, kunnen bussen worden gebruikt als bevestigingspunten in de motor, transmissie, schokdempers of bussen in stabilisatoren.

Oorzaken van slijtage aan rubberen bussen

Rubberen bussen (torsiebussen) slijten, net als elk ander auto-onderdeel. Na een lange periode verliezen deze onderdelen hun elasticiteit en efficiëntie door de constante mechanische schokken en trillingsbelasting. In dat geval moeten de bussen worden vervangen.

Wat zijn andere mogelijke oorzaken van bus slijtage?

Corrosie is een van de belangrijkste oorzaken van slijtage en vervanging van bussen. Als de ophangingscomponenten van de auto niet voldoende of onvoldoende beschermd zijn tegen vocht, kunnen de bevestigingspunten van de bussen aangetast worden door corrosie. Roest vermindert de efficiëntie en sterkte van deze onderdelen en de bussen moeten worden vervangen.

Het kan ook zijn dat de bussen (torsiebussen) vervangen moeten worden omdat er tijdens het rijden scheuren in het onderdeel ontstaan. Dit gebeurt meestal wanneer op een slechte weg wordt gereden of wanneer de auto met extreme onvoorzichtigheid wordt gebruikt.

Hoe herken ik slijtage aan een rubberen bus?

Eén of meer tekenen helpen bij het identificeren van bus slijtage.  De meest voorkomende tekenen van mogelijke slijtage aan de zogenaamde “torsiebussen” zijn:

  • Verminderde carrosserie en algehele voertuigstabiliteit. De bussen zijn verantwoordelijk voor het verminderen van mechanische schommelingen en trillingen tijdens het rijden.  Als u tijdens het rijden meer trillingen en schommelingen begint te voelen, is het de moeite waard om de toestand van de rubberen bussen in de ophanging te controleren. Dit is vooral aan te raden als u een duidelijke afname in de stabiliteit van het voertuig opmerkt.
  • Een trilling in de ophanging of het chassis. Beschadigde of gewoon minder efficiënte bussen kunnen lawaaierig klapperen en andere bijgeluiden veroorzaken. Als u merkt dat deze geluiden van de ophanging of het chassis van uw auto komen, is het een goed idee om de rubberen bussen in de ophanging te controleren.
  • Toegenomen trillingen. Slijtage van de zogenaamde “torsiebussen” kan ook worden aangegeven door een duidelijke toename van trillingen aan het chassis tijdens het rijden.
  • Naast dit duidelijke symptoom zijn er veel kleinere indicatoren van slijtage. Zoals verhoogde speling op de ophangingsarm, verhoogde slijtage aan de zijkant van het bandenprofiel. Als u een of meer van deze defecten opmerkt, raden wij u aan niet te wachten. Identificeer het probleem met de hulp van een specialist en los het op.

Wanneer moeten de rubberen bussen worden vervangen?

Natuurlijk hangt het interval voor het vervangen van de bussen niet alleen af van uw rijstijl en de juiste verzorging van uw auto, maar ook van de manier waarop uw auto wordt gebruikt en de weersomstandigheden. Gemiddeld worden de bussen elke 100.000 kilometer vervangen. Deze aanbeveling wordt echter gedaan voor bestuurders die in goede weersomstandigheden op verharde wegen van hoge kwaliteit rijden. In gebieden met grotere temperatuurverschillen en slechtere wegkwaliteit moeten de bussen mogelijk gemiddeld elke 50.000 kilometer worden vervangen.

Natuurlijk raden wij u aan om in gedachten te houden dat de vervangingsintervallen die hierboven worden genoemd aanbevelingen zijn. Het is raadzaam om de toestand van de rubberen bussen regelmatig te controleren, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden van uw auto. U kunt zelf een eerste inspectie van de toestand van deze onderdelen uitvoeren. Als het rubberen gedeelte van het onderdeel tijdens de inspectie ernstig verhard of gebroken is, zijn de bussen gegarandeerd ineffectief. In dat geval moeten deze onderdelen worden vervangen.

Als u van plan bent om de bussen zelf te vervangen, zorg er dan voor dat u bij het kiezen van nieuwe onderdelen rekening houdt met het model en bouwjaar van uw voertuig. Rubberen bussen die volgens deze criteria compatibel zijn met de auto, zullen ook perfect passen bij de ophangingsspecificaties van de auto.

De e-shop van Signeda biedt een uitgebreid assortiment bussen tegen zeer goede prijzen. Of u nu een bus voor de achterwielophanging (torsiebus) of bussen voor het stuur of schokdempers nodig hebt, onze e-shop is de snelle en gemakkelijke manier om de onderdelen te vinden die u voor uw auto nodig hebt.