NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Onderdelen van ophanging en dempers

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Onderdelen van ophanging en dempers

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Onderdelen van ophanging en dempers" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie ONDERDELEN VAN OPHANGING EN DEMPERS, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Onderdelen ophanging auto 

Wat is het doel van de ophanging van de auto?

Onderdelen voor ophanging en schokdempers zijn de onderdelen van uw auto die de carrosserie met de wielen verbinden en zorgen voor een veilige en comfortabele rijervaring. 

De ophanging en onderdelen ervan absorberen niet alleen effectief de verschillende schokken en trillingen op de wielen tijdens het rijden, maar zorgen ook voor een stabiele en soepele rit wanneer de auto in bochten rijdt, remt of accelereert.

De ophanging is gekoppeld aan de verschillende mechanische systemen van het voertuig, zoals de versnellingsbak, vanwege het cruciale belang ervan voor de wegligging en de stabiliteit. De ophanging van een auto zorgt ervoor dat elk wiel soepel contact maakt met de weg. De versnellingsbak daarentegen is verantwoordelijk voor het afstemmen van het motorkoppel (ook wel toerental genoemd) op de snelheid van de auto en de rijomstandigheden. Deze twee belangrijke onderdelen van het transmissiesysteem - de ophanging en de versnellingsbak - dragen dus beide bij aan een stabiel en veilig rijgedrag van de auto en aan een efficiënt gebruik van het motorkoppel tijdens het rijden.

Belangrijkste onderdelen van de ophanging en schokdemper:

  • Ophangingsonderdelen - draagarmen, koppelingen, aandrijfas, traverses, stabilisatorstangen, rubberen bussen, lagers, bussen en cardanassen.
  • Schokdemperonderdelen - veren, schokdempers, schokdemperbeschermers en andere onderdelen.
Naarmate de intelligente technologie verbetert, worden ook de ophangingssystemen van de nieuwste auto’s steeds geavanceerder. Elektromagnetische schokdempers worden bijvoorbeeld steeds vaker gebruikt in moderne high-end auto’s. Deze intelligente onderdelen houden automatisch rekening met de kwaliteit van het wegdek, de grip van het wiel en de rijstijl van de bestuurder. Op basis van deze gegevens kunnen elektromagnetische schokdempers de dempingskracht tijdens het rijden automatisch aanpassen.

Hoe onderhoud ik de ophangings- en schokdemperonderdelen?

  • Veilig rijden met een voertuig. Als u goed rijdt, zullen uw ophanging en schokdemperonderdelen langer goed blijven werken, vooral als u op slechte wegen rijdt.
  • Onderdelen schoonhouden. Regelmatig reinigen en onderhouden helpt om onderdelen tegen corrosie te beschermen.
  • Versleten onderdelen op tijd vervangen. Dit beschermt andere onderdelen van de ophanging en schokdempers tegen beschadiging.
  • Plaats nooit een krik onder een draagarm. Dit zorgt voor stabiliteit van de auto tijdens inspectie en beschermt de draagarm tegen vervorming.
  • Overschrijd de gewichtslimiet van de auto niet. Dit beschermt verschillende onderdelen van de ophanging en schokdemper tegen gewichtsoverbelasting en mogelijke vervorming of defecten.

Defecten aan hoofdophanging en schokdempers

Het is niet moeilijk om tijdens het rijden meer opmerkelijke defecten aan de ophanging en schokdempers te ontdekken. Hier volgen de meest voorkomende defecten aan deze onderdelen van uw auto en hun symptomen.

Defecten aan zuiger of stang van de ophanging. Een vervormde of anderszins defecte schakel is het eerste teken dat de auto moeilijker stuurt in bochten. U kunt ook merken dat de wielen de ene of de andere kant op wijzen wanneer u rechtuit rijdt, dat de slijtage van de banden ongelijkmatig is of dat het stuur draait zonder dat u er iets voor hoeft te doen. Zowel defecte ophangingszuigers als -stangen kunnen ervoor zorgen dat de auto schokt bij het nemen van bochten en dat de ophanging ongebruikelijke geluiden maakt.

Defecte stuurstabilisator (demper). Een defecte stuurstabilisator heeft een negatieve invloed op de stabiliteit van de auto waarin u rijdt. U voelt de trillingen in het stuur duidelijker tijdens het rijden. De resulterende instabiliteit zal vooral uitgesproken zijn bij het rijden over hobbels of in bochten. De assen van de auto kunnen op zulke plaatsen ongelijkmatig op en neer gaan als gevolg van een defecte demper.

Defecte (of ineffectieve) schokdempers. Er zijn verschillende tekenen dat de schokdempers slecht of niet werken. Wanneer dit probleem zich voordoet, voelt u duidelijk de trillingen en schokken van de carrosserie wanneer de auto over hobbels in de weg rijdt. Defecte schokdempers absorberen de schokken naar de wielen niet, dus niet alleen zal de algehele stabiliteit van de auto afnemen, maar ook zal de remweg merkbaar langer worden.

De zware schokken die veroorzaakt worden door het rijden over kuilen kunnen leiden tot het defect raken van onderdelen van zowel de ophanging als de schokdempers. Agressief rijden moet daarom worden vermeden, omdat delen van het chassis van de auto kunnen vervormen en uiteindelijk breken. Wanneer bussen en koppelingen verslijten, gaan deze defecten vaak gepaard met vreemde geluiden in het chassis van de auto.

In de Signeda e-shop kunt u snel en tegen zeer aantrekkelijke prijzen een uitgebreid assortiment kwaliteitsonderdelen voor ophanging en schokdempers voor uw auto vinden en kopen. Wij werken nauw samen met meer dan 50 originele en niet-originele onderdelenfabrikanten, zodat wij onze klanten een zeer breed assortiment auto-onderdelen en accessoires kunnen garanderen.