NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Geluidsisolatie

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Geluidsisolatie

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Geluidsisolatie" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie GELUIDSISOLATIE, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Geluidsisolatie voor uw auto - een element dat bijdraagt aan een comfortabele rit

Hebt u zich ooit afgevraagd waarom het zo stil is in een rijdende auto? Buiten is er immers geen tekort aan geluidsbronnen, en het voertuig zelf maakt allerlei geluiden. Natuurlijk wordt omgevingsgeluid enigszins gedempt door de goed gesloten carrosseriedeuren en in de auto aangebrachte afdichtstrips. Maar dat alleen lijkt niet voldoende. Een auto die met een gemiddelde snelheid (~50 km/u) rijdt, behoudt immers een geluidsniveau van ~55 decibel in het interieur - niet veel hoger dan het geluidsniveau van een matige regenbui!

U hoeft niet ver te zoeken om het antwoord te vinden: de geluidsisolatie van de auto helpt om het geluidsniveau in het interieur laag te houden. Doorgaans wordt tot 40% van het totale omgevingsgeluid in een auto door de motorkap, het dak en de deuren naar het interieur overgebracht. Geluiddempende materialen (meestal bestaande uit polyester- of polyurethaanschuim en verschillende rubber- en stoflagen) absorberen gemakkelijk een deel van het omgevingsgeluid dat het interieur bereikt, zodat de inzittenden van de auto kunnen genieten van een stille reis.    

Keuze van geluidsisolatie

Bij het kiezen van deze geluidsisolerende producten voor het interieur is het goed om te weten dat ze niet alleen het geluid van het interieur kunnen dempen, maar ook mechanische trillingen die tijdens het rijden optreden. Niet voor niets worden deze isolerende elementen ook wel geluidstrillingsisolatie voor het interieur genoemd. Als u merkt dat de motor en chassissystemen perfect werken, maar het nog steeds te lawaaierig is in het interieur, zal het vervangen van de geluidsisolatie waarschijnlijk helpen.

Om isolatie te kiezen die lang meegaat, moet u eerst kijken naar de compatibiliteit van deze elementen met uw automodel. Dit is het belangrijkste aspect van de keuze - de geluidsisolatie van een auto die compatibel is met een specifiek model past perfect bij de unieke afmetingen van de carrosseriedelen van het voertuig.

Combinaties van polyurethaan of polyethyleen en andere materialen (bijv. bitumen, folie, enz.) zijn bijzonder effectief om geluid te verminderen. Het is ook de moeite waard om de technische gegevens van de fabrikant zorgvuldig te lezen - hoe effectief zijn hun isolaties in het onderdrukken van omgevingsgeluid, en wat zijn de garanties voor deze elementen?

Testen van geluidsisolatie

Effectieve geluidsisolatie is een belangrijk onderdeel van comfortabel en veilig rijden. Zonder aanzienlijke externe geluidsstoringen kan de automobilist van de auto zich beter concentreren op het rijden en tijdig de juiste beslissingen nemen. Autofabrikanten die een hoog niveau van actieve en passieve voertuigveiligheid willen garanderen, besteden veel aandacht aan geluidsisolatie. Voordat voertuigen worden goedgekeurd voor massaproductie en verkoop, worden ze op verschillende manieren getest. Een van de meest gebruikte testmethoden zijn NRC-geluidsdempingsmetingen.

NRC is de prestatiecoëfficiënt van de geluidsisolatie van de auto. De NRC-schaal geeft aan hoeveel van het omgevingsgeluid een bepaald onderdeel van de auto kan absorberen. Autodeurisolatie heeft bijvoorbeeld een gemiddelde NRC-geluidsisolatienorm van 0,5 (ofwel 50 procent). Het is duidelijk dat isolatiematerialen die 50 procent of meer van het omgevingsgeluid kunnen dempen, een aanzienlijke bijdrage leveren aan een comfortabele en veilige rijervaring. NRC-tests worden uitgevoerd in speciale laboratoria waar de geluidsweerstand van de carrosserie (en de isolatiematerialen die in daarin zijn verwerkt) wordt gecontroleerd door geluidsgolven met verschillende frequenties te testen door deze op de carrosserie te richten. Zodra de gewenste geluidsdempingsresultaten verkregen zijn, wordt de installatie van de specifieke isolatiematerialen goedgekeurd.

Oorzaken van achteruitgang van geluidsisolatie auto

Op het eerste gezicht lijkt het misschien vreemd dat slijtage van geluidsisolatie zelfs maar mogelijk is. Deze elementen worden immers onder de carrosseriepanelen gemonteerd wanneer de auto in elkaar wordt gezet. Slijtage van geluidsisolatie is een echt probleem waar automobilisten die meer dan 5-7 jaar na de productiedatum in hun auto rijden vaak mee te maken krijgen. En het is niet nodig om de autofabrikanten snel de schuld te geven - zij leveren kwaliteitswerk. Geluidsisolatie van auto’s is niet 100% bestand tegen de hoge temperaturen die voortdurend aan de buitenkant en in het interieur van de auto voorkomen, en de carrosserie kan ook niet 100% ondoordringbaar blijven voor vocht gedurende vele jaren van gebruik. Het is meestal om deze redenen dat auto’s, zelfs als ze niet bij een ongeluk betrokken zijn geweest, uiteindelijk minder goed isoleren. Als u van plan bent om lang met uw auto te rijden, raden wij u aan om uw geluidsisolatie op tijd te vernieuwen.

Klanten die de e-shop van Signeda bezoeken, vinden er een zeer ruime uitgebreide aan beschermende en esthetische carrosserie-onderdelen en functionele elementen voor een breed scala aan automodellen. Van afdichtstrips voor de carrosserie en geluidsisolatie tot bumpers, grilles, autodeuren en motorkappen. Wij verkopen hoogwaardige producten van originele en alternatieve fabrikanten om een uitgebreid assortiment producten en prijzen te garanderen. Alle aankopen worden met maximale snelheid en veiligheid geleverd op het adres dat u opgeeft.