NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Achteruitrijlicht

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Achteruitrijlicht

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Achteruitrijlicht" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie ACHTERUITRIJLICHT, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Achteruitrijlicht 

Het achteruitrijlicht is een onderdeel van het verlichtingssysteem van de auto dat niet veel besproken hoeft te worden. Het volstaat om kort het doel ervan te noemen: achteruitrijlichten waarschuwen andere weggebruikers voor een achteruitrijdend voertuig en helpen zo verschillende misverstanden en botsingen te voorkomen. De lichten van deze lampen gaan automatisch aan wanneer de auto in de achteruitversnelling wordt gezet.

Constructie van achteruitrijlichten

De achteruitrijlichten zijn qua constructie vergelijkbaar met de koplampen. Deze lampen bestaan meestal uit een behuizing van kunststof of metaal, die ervoor zorgt dat de achteruitrijlichten stevig vastzitten en op hun plaats worden gehouden op de carrosserie. De bedrading van de koplampen, de achteruitrijlichten en andere onderdelen die gevoelig zijn voor milieu-invloeden moeten door lichtdoorlatend veiligheidsglas worden beschermd tegen schade door regen, sneeuw, vuil en mechanische schokken.

Onder het beschermende glas zitten veel onderdelen die essentieel zijn voor de goede werking van de lichten. De reflector zorgt ervoor dat de lichtbundel die door de lichten wordt uitgestraald, goed wordt gereflecteerd. Het geeft ons een duidelijk zicht op de heldere en onopvallende achteruitrijlichten. Een contactdraad (de zogenaamde connector) verbindt de achteruitrijlichten met het elektrische circuit van de auto dat de achteruitrijlichten van stroom voorziet. En natuurlijk wordt de doorgegeven elektriciteit door de gloeilamp omgezet in duidelijk zichtbaar licht in de achteruitrijlichten. Naast het hoofdachteruitrijlicht kan een extra achteruitrijlicht worden gemonteerd om andere weggebruikers te informeren.

De belangrijkste soorten achteruitrijlichten

Afhankelijk van het type verlichtingssysteem zijn er 2 hoofdtypen achteruitrijlichten: halogeenlampen en LED-achteruitrijlichten. Er is geen gebrek aan discussies over welke van dit soort lampen beter is, dus laten we kort de belangrijkste technische kenmerken van halogeen- LED-achteruitrijlichten bespreken.

LED-achteruitrijlichten hebben een zeer hoge lichtstroom en een hoogwaardige, lange levensduur. Middelgrote LED-achteruitrijlichten moeten een lichtstroom van ongeveer 200-500 lumen (lm) produceren en een levensduur van 20.000 uur hebben. Het is echter ook vermeldenswaard dat LED-achteruitrijlichten en hun onderdelen over het algemeen relatief duurder zijn dan halogeen alternatieven.

Halogeen achteruitrijlichten zijn een relatief goedkope optie, maar ook een veel minder efficiënte optie. De gemiddelde achteruitrijlichten in deze lampen produceert een lichtstroom van ongeveer 100-200 lumen en heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 2000-5000 uur. De weerstand tegen mechanische trillingen van halogeenlampen is over het algemeen veel lager dan die van LED-verlichtingssystemen. Halogeenlampen zijn over het algemeen alleen qua prijs superieur aan LED-verlichtingsalternatieven.

Testen van achteruitrijlichten

Fabrikanten van hoogwaardige auto’s en auto-onderdelen nemen hun werk serieus en testen een groot aantal auto-onderdelen, waaronder achteruitrijlichten, met grote zorg.

Deze lampen worden vaak getest op betrouwbaarheid door ze ongeveer 1000 uur te laten branden. Als de lamp het voor het einde van de periode begeeft, wordt het beschouwd als een product van slechte kwaliteit. De lichtsterkte van deze lampen wordt ook getest. Het achteruitrijlicht wordt op een afstand van 100 meter van de lichtintensiteitsmeter geplaatst en ingeschakeld. Als de lichtintensiteit die door het apparaat wordt geregistreerd minder is dan 100 lux, wordt de lamp als onvoldoende beschouwd. Lampen die deze en andere tests doorstaan, worden goedgekeurd voor verkoop of installatie in nieuwe auto’s.

In de e-shop van Signeda kunt u snel en gemakkelijk allerlei onderdelen voor verlichtingssystemen vinden die bij uw automodel passen. Van achter-, voor- en achteruitrijlichten tot onderdelen zoals lampeenheden, lampkappen en lichtschakelaars. Wij verkopen onderdelen van zowel originele als alternatieve gecertificeerde fabrikanten, zodat we niet alleen een uitgebreide selectie hoogwaardige onderdelen voor auto’s kunnen garanderen, maar ook concurrerende prijzen voor het Signeda-assortiment.