NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Spatbordbeschermer

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Spatbordbeschermer

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Spatbordbeschermer" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie SPATBORDBESCHERMER, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Spatbordbeschermer voor auto’s

Spatbordbeschermers voor auto's zijn belangrijke beschermende delen van de carrosserie die op de voor- en achterwielkasten zijn gemonteerd. Spatbordbeschermers voor auto's helpen om de chassisonderdelen en verschillende carrosseriedelen van de auto (voornamelijk de spatborden en wielkasten) effectief te beschermen tegen vuil, zand en andere fijne deeltjes en de schade die ze veroorzaken.  

Als ze goed gekozen en gemonteerd worden, kunnen spatbordbeschermers voor auto's ook de aerodynamische prestaties van de auto verbeteren en het brandstofverbruik iets verlagen. Soms worden deze onderdelen alleen gezien als een functioneel-beschermend onderdeel van de auto. Wat onnodig onderschat wordt, is dat een esthetisch aantrekkelijke spatbordbeschermer het uiterlijk van een voertuig aanzienlijk kan opfleuren en het de indruk kan geven van een luxueuzere of sportievere auto.

Keuze van spatbordbeschermers

Zowel de achterspatbordbeschermers als de voorspatbordbeschermers worden voornamelijk geselecteerd op basis van hun compatibiliteit met het specifieke automodel. Dit zorgt ervoor dat dit beschermende carrosserieonderdeel efficiënt werkt en tijdens het rijden geen problemen veroorzaakt voor andere carrosserie- en chassisonderdelen.

Bij het kiezen van de juiste spatbordbeschermers voor uw automodel is het ook nuttig om naar de fabrikant van het onderdeel te kijken. Wij merken dat veel klanten die op zoek zijn naar kwaliteitsonderdelen vaak alleen voor originele spatborden kiezen. Wij raden u aan om de verschillende opties te overwegen. De spatbordbeschermers van alternatieve fabrikanten, die u ook in de Signeda-catalogus kunt vinden, voldoen niet alleen aan alle noodzakelijke EU-normen voor de veiligheid en sterkte van auto-onderdelen, maar zijn soms ook van dezelfde kwaliteit als de originele spatbordbeschermers.

Kunststof spatbordbeschermers  

Bij het kiezen van een spatbordbeschermer is het ook erg zinvol om aandacht te besteden aan de materialen die gebruikt zijn om het spatbord te vervaardigen. Ongeveer 90% van alle vervaardigde onderdelen in 2023 waren kunststof spatbordbeschermers. De overige 10% waren metalen, rubberen en verchroomde spatbordbeschermers. De kans dat u voor kunststof spatbordbeschermers zult kiezen, is erg groot. Dus wat moet u weten voordat u deze auto-onderdelen koopt?

Eerste tip: als u spatbordbeschermers wilt kopen die lang betrouwbaar meegaan, kies dan onderdelen van hoogwaardig kunststof. Polyethyleen, polypropyleen of een speciaal mengsel van glasvezel en kunststof worden beschouwd als de beste materialen voor kunststof spatbordbeschermers. Deze materialen zijn extreem duurzaam en bestand tegen verschillende mechanische schokken.

Het is ook nuttig om de gedetailleerde informatie van de fabrikant van de spatbordbeschermer auto te raadplegen. U kunt online snel meer te weten komen over zijn reputatie, productieactiviteiten en getuigenissen. Het is de moeite waard om de garanties van de fabrikant voor het specifieke auto-onderdeel (in dit geval spatbordbeschermers) en de kenmerken van het onderdeel op het gebied van sterkte, weerstand tegen verschillende materialen en temperatuuromstandigheden te analyseren.

De meest voorkomende schade aan spatbordbeschermers  

Spatbordbeschermers voor auto's zijn, als beschermende elementen dicht bij de wielen van de auto en het wegdek, vaak onderhevig aan verschillende bots- en krasproblemen. Het is belangrijk om de staat van de bevestigde spatbordbeschermers regelmatig te controleren en ervoor te zorgen dat ze tijdig worden vervangen als er grote gebreken worden opgemerkt.

Het is ook noodzakelijk om voldoende tijd en aandacht te besteden aan de juiste montage van spatbordbeschermers. Normaal gesproken worden deze onderdelen met speciale schroeven of montagepennen aan de carrosserie bevestigd. Bij het monteren van spatbordbeschermers is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het onderdeel stevig en gelijkmatig bevestigd is op alle bevestigingspunten en dat noch de spatbordbeschermers noch andere onderdelen van de carrosserie of het chassis elkaar hinderen in het functioneren zoals bedoeld.

Een eenvoudige handeling zoals regelmatig schoonmaken kan ook helpen om de levensduur van de spatbordbeschermers te verlengen. Tijdens regenachtig weer hebben deze onderdelen de neiging om meer vuil op te hopen. In de winter kan er na verloop van tijd een dikkere laag van verschillende soorten sneeuw- en ijsafzetting op de spatbordbeschermers ontstaan. Regelmatige reiniging van grotere afzettingen zal helpen om de efficiënte werking en de lange levensduur van het onderdeel te garanderen.

De e-shop van Signeda biedt onze klanten een uitgebreid assortiment beschermende carrosserie-onderdelen en esthetische onderdelen. Hier vindt u hoogwaardige spatbordbeschermers, dorpels, bogen en spatborden die passen bij het model auto waarin u rijdt, of zelfs de bumpers, deuren, kofferdeksels en onderdelen die u wilt. Een verscheidenheid aan originele onderdelen en onderdelen van alternatieve fabrikanten zal u helpen om de juiste auto-onderdelen voor uw auto en stijl te kiezen. En met concurrerende prijzen en een snelle en veilige levering zult u onze e-shop zeker keer op keer bezoeken!