NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Startmotor

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Startmotor

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Startmotor" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie STARTMOTOR, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Generator

Een autogenerator is een apparaat dat de mechanische kracht van krukasrotatie omzet in elektrische stroom. De energie die het produceert, wordt gebruikt om de batterij op te laden en om verschillende elektrische apparaten van stroom te voorzien tijdens de werking van de motor.  In sommige auto's  wordt ook een generator gebruikt om de motor te starten.

Soorten van een autogenerator

  • Met koolborstels. Dit zijn de meest voorkomende generatoren. In dergelijke apparaten is de exciterwikkeling op de rotoras gemonteerd. De excitatiestroom stroomt via koolborstels naar de rotor.
  • Borstelloos. Ze komen minder vaak voor, zijn betrouwbaar en duurzaam. De excitatiewikkeling van deze generatoren wordt direct op de stator gemonteerd. Een elektromotorische kracht wordt gegenereerd als gevolg van veranderingen in de magnetische geleidbaarheid van de luchtspleet tussen de rotor en de stator. Deze apparaten verschillen in grootte, in relatieve positie van sommige van hun elementen, in kracht en prestaties.
  • Naast conventionele generatoren zijn er ook gecombineerde eenheden van een startmotor en een generator. Ze worden meestal geïnstalleerd in hybride voertuigen of in auto's die zijn uitgerust met een Start-Stop-systeem.

Bedieningstips

  • Controleer na het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden of na inspectie van het apparaat altijd of de kabels correct zijn aangesloten. Na het wijzigen van de verbindingspolariteit kunnen de gelijkrichterdioden en spanningsregelaar uitvallen. Vergeet niet dat het loskoppelen van een generator van de batterij terwijl de motor draait, kan leiden tot uitval van het elektrische systeem van de auto. Probeer nooit een vonk te gebruiken om te controleren of het apparaat werkt door de positieve aansluiting van het apparaat op de carrosserie aan te sluiten. Start geen andere auto als de motor van uw auto draait.
  • Houd de motorruimte schoon. Vuil is gevaarlijk, zowel voor het lichaam van het apparaat, omdat het de corrosie kan veroorzaken, als voor de elektrische contacten, omdat het kan oxideren. Vergeet niet om de generator te beschermen tegen spatten bij het wassen van de motor, bijvoorbeeld door deze te bedekken met een plastic zak.
  • Controleer regelmatig het apparaatmechanisme. Het katrollager kan falen als gevolg van de overspannen motorriem of vanwege de onjuist geïnstalleerde rollen. Vergeet niet dat de katrol ook een werkmateriaal is. Autofabrikanten geven de levensduur van de generator  aan in de gebruikershandleiding. Vervang de katrol nadat de levensduur is verstreken.
  • Vermijd het rijden door diepe plassen. Als er geen andere optie is, probeer dan voorzichtig met lage snelheid over de plassen te rijden. Het apparaat kan defect raken als gevolg van temperatuurschommelingen.

Tekenen van storingen

De diodebrugstoringen, storingen van de spanningsregelaar, de gescheurde of losse aandrijfriem resulteren bijna altijd in onvoldoende batterijlading. Daarom, als het waarschuwingslampje van de batterij blijft knipperen tijdens het rijden, moet meestal de dynamo worden gecontroleerd. Als de koplampen uitgaan wanneer de motor draait en het geluidssignaal klinkt krakend, kan dit ook wijzen op defecten van het apparaat. Als het lager versleten is, is een specifieke brom onder de motorkap te horen. Een fluitend geluid geeft meestal aan dat de riem gescheurd is of dat er een smeermiddel op zit.

Oorzaken van storingen

De brug kan doorbranden wanneer een water- of olie/vuilmengsel op de diodebrugplaat komt, en ook door de verandering in de polariteit van de verbindingen. De verwisselde polariteit is ook gevaarlijk voor andere delen van de generator, waaronder een spanningsregelaar, die ook kan uitvallen na kortsluiting in het elektrische netwerk van de auto. De onjuist geïnstalleerde stationair draaiende katrollen en spanners en de riem kunnen leiden tot het falen van de katrol. Borstels breken door normale slijtage.