NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Koelradiateur en bijbehorende onderdelen

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Koelradiateur en bijbehorende onderdelen

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Koelradiateur en bijbehorende onderdelen" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie KOELRADIATEUR EN BIJBEHORENDE ONDERDELEN, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Koelradiatoren

Een koelsysteem is erg belangrijk voor een goede werking van de auto. Er moeten verschillende dingen bekend zijn bij het kiezen van een koelradiator.  Aluminium radiatoren zijn duurzaam en geven warmte goed af. De prijs is een potentieel nadeel van deze radiatoren.

Onderhoud van koelradiatoren

  • Gebruik alleen een geschikte koelvloeistof om verstopping van het systeem te voorkomen.
  • Vervang elke 2-3 jaar een koelvloeistof. Tijdige verversing van de vloeistof verlengt de levensduur van de koelradiator.
  • Zorg voor het radiatoroppervlak, want tijdens de beweging van de auto kunnen insecten, vuil en vuil de radiator binnendringen en de juiste werking van de radiator verstoren.
  • Als u merkt dat er een koelvloeistof uit de radiator lekt, inspecteer deze dan onmiddellijk en neem contact op met een reparatievoorman voor mogelijke mechanische schade.

Een optimale gebruikstemperatuur zorgt niet alleen voor een soepele werking van de motor, maar optimaliseert ook het verbruik van de voor de auto benodigde smeermiddelen, brandstof en koelvloeistof. Koelradiateurs in een voertuig worden bijna continu blootgesteld aan zware belastingen en (vaak) defecten. Hier volgen de meest voorkomende defecten aan de radiateur, hun symptomen en mogelijke oplossingen.  

Veel voorkomende schade aan koelradiateurs

Lekken. U kunt de radiateur op lekkage controleren door goed naar de voorkant van de auto te kijken. Een koelvloeistoflek kan duiden op een defect of scheurtje in de pakkingen of de verbindingsleiding. Deze worden meestal gerepareerd door de defecte onderdelen te repareren of te vervangen. Defecte koppelstukken zijn echter niet de enige mogelijke oorzaak van lekkages.

Antivrieslekkage uit de koelradiateur kan ook worden veroorzaakt door schade aan de radiateurbehuizing. Deze schade wordt vaak veroorzaakt door grote mechanische schokken of corrosie. Het is nuttig om te weten dat lekkage ook kan worden veroorzaakt door het gebruik van laagwaardige kwaliteit koelvloeistof of een verkeerd gemonteerde, beschadigde radiateurdop.

Als u een koelvloeistoflekkage uit de radiateur opmerkt, is het belangrijk om de oorzaak van het defect te achterhalen. Om dit te doen, raden wij u aan om de reparatie toe te vertrouwen aan goed gekwalificeerde vakman. 

Verstoppingen. Verstopte autoradiateurs leiden tot ernstigere koelvloeistoflekkages. Als het antivriesmiddel langzamer de bedoelde delen van het koelsysteem bereikt, wordt de motor niet effectief gekoeld. Dit kan zelfs leiden tot oververhitting van de motor, afhankelijk van de mate van verstopping.

Een verstopping in de radiateur wordt aangegeven door een plotselinge stijging van de motortemperatuur of een langdurige temperatuurstijging. Als de radiateur verstopt is, zal ook de kleur van de koelvloeistof toenemen. Bij een verstopping zal het antivriespeil ook veel langzamer dalen dan normaal.

Afhankelijk van de ernst van de verstopping kan het probleem door uzelf of door een professionele garage worden opgelost. Het verstoppingsproces omvat het reinigen van zowel de binnenkant als de buitenkant van de radiateur. Voor het reinigen van de binnenkant worden diverse reinigingsapparaten en pompen gebruikt. Zelfreiniging wordt vaak bevorderd door het gebruik van speciaal ontworpen radiateurvloeistoffen. Voordat u deze gebruikt, moet u de instructies en reinigingsprocedures van de fabrikant lezen. 

Bevriezing van de radiateur. Waarschijnlijk het meest voorkomende defect aan de radiateur tijdens het winterseizoen. Antivries in een radiateur kan om verschillende redenen bevriezen. De meest voorkomende zijn lekkende radiateuronderdelen of verkeerd gekozen slechte kwaliteit koelvloeistof.

Een typische bevriezing van de radiateur kan aan de hand van verschillende tekenen worden vastgesteld. Het eerste symptoom is een sterke stijging van de temperatuur van de ongekoelde motor. Tegelijkertijd blijft de radiateur op een koele temperatuur. Een bevroren radiateur in de winter kan ook aangegeven worden door een algemeen gebrek aan warmte in het interieur van de verwarmde auto. Een bevroren radiateur leidt ook tot drukverlies in het koelsysteem, waardoor het moeilijker wordt om de radiateurdop te openen.

Als de radiateur van uw auto bevroren is, probeer er dan onder geen enkele omstandigheid mee te rijden. Parkeer de auto op een warme plaats (bij voorkeur in een verwarmde garage) en zoek professionele hulp. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de motor van uw auto volledig is afgekoeld voordat u een radiateurdiagnostiek of -reparaties uitvoert.

Bij het kiezen van een koelradiateur of onderdelen is het belangrijk om te letten op het merk, model en de motorinhoud van de auto. Dit helpt u niet alleen bij het kiezen van de juiste radiateur, maar bespaart u ook tijd. Als u de juiste radiateur voor uw auto niet op onze website kunt vinden, kunt u altijd contact opnemen met onze verkoop medewerkers. Zij zullen u helpen bij het kiezen of bestellen van de juiste koelradiateur.