NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Verlichting en bijbehorende onderdelen

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Verlichting en bijbehorende onderdelen

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Verlichting en bijbehorende onderdelen" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie VERLICHTING EN BIJBEHORENDE ONDERDELEN, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Autolichten

Nette autolampen zijn een van de belangrijkste auto-onderdelen. Autolampen zorgen niet alleen voor meer veiligheid op de weg, maar verbeteren ook het esthetische uiterlijk van de auto. Goed zicht, vooral tijdens donkere uren, kan veel levens redden. Ons assortiment bevat meer dan 20.000 autolampen voor verschillende merken en modellen. Daarom, als het tijd is om de autolampen te vervangen, vindt u zeker de meest geschikte variant onder onze producten.  Het brede aanbod dat online wordt verkocht, kan echt verrassend zijn. Oorspronkelijk verschenen halogeen autolampen, en werden iets later gevolgd door xenon- en bi-xenonlampen, en nu zijn er LED-type lichten. Ja, ze concurreren met elkaar en ja, ze verbeteren met de dag. Elke keer wordt een andere innovatie en aanpassing aan de auto uitgevonden: sommige lichten hebben een gebogen verlichtingsfunctie, andere lichten verlichten een veel groter gebied en de derde zijn duurzamer. Zoals we hierboven hebben vermeld, zijn er verschillende soorten autolampen. Wij denken dat het goed voor u zou zijn om de voordelen van elk type verlichting te kennen.

  • De levensduur van halogeenlampen is maximaal 700 uur. Dit is al een voordeel, omdat gewone gloeilampen niet echt lang meegaan en in vergelijking met halogeenlampen het licht van gloeilampen zwak is. Bovendien beslaan dergelijke lichten een relatief groot weggebied tijdens donkere uren. En het beste is dat halogeen autolampen  bestuurders van voorliggers niet verblinden, wat ongewenste noodsituaties helpt voorkomen.
  • Xenon auto lichten gloeien wit. Daarom grappen mensen vaak dat deze lichten de nacht in dag veranderen. Om verblinding van andere bestuurders te voorkomen, is een goede afstelling van deze lichten erg belangrijk. Een interessant feit is dat halogeenlampen worden gebruikt in gewone xenonlampen, namelijk voor grootlichtkoplampen, terwijl xenonlampen  worden gebruikt in bi-xenonlampen. Trouwens, xenon-autolampen gloeien 2,5 keer lichter (in vergelijking met halogeenlampen). Het is de moeite waard om te weten dat roterende lampen vaak worden geïnstalleerd in xenonlampen. Ze zorgen voor extra veiligheid tijdens het rijden 's nachts.
  • Nu worden LED-lampen niet alleen gebruikt als mist-, parkeer- en remlichten, maar ook als dagrijverlichting. LED-autolampen kunnen ongeveer 20 graden naar beide zijden draaien (zoals xenonlampen). Het verlichte gezichtsveld is dus breder. Het beste is dat deze lampen zeer energiezuinig zijn. Hierdoor gaat de autobatterij langer mee en is de natuur veiliger.

Veelvoorkomende koplampdefecten

Natuurlijk zijn universele koplampen waarschijnlijk het meest gebruikte onderdeel van een auto. Daarom krijgt de bestuurder na verloop van tijd te maken met verschillende defecten aan koplampen en onderdelen daarvan. Het is belangrijk om geconstateerde storingen en defecten zo snel mogelijk te verhelpen om te voorkomen dat slechte verlichting de bestuurder en andere weggebruikers in gevaar brengt. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende koplampen defecten.

Doorgebrande gloeilampjes. Waarschijnlijk de meest voorkomende oorzaak van defecte koplampen. Het is mogelijk dat de gloeilampjes niet meer werken door natuurlijke doorbranding na een lange gebruiksperiode. Maar als de nieuwe gloeilampjes zwak zijn (of als de helderheid van het licht vaak verandert), kan het probleem in de gloeilamphouder of in de contactdraden zitten. Als deze onderdelen niet defect zijn, is het een goed idee om het elektrische circuit van uw auto te laten controleren door een professionele en betrouwbare garage. 

Mechanische schade. Bij ongevallen of bij het rijden op oneffen wegen kan mechanische schade aan de koplamp optreden, wat ook de stabiliteit en dichtheid van de koplamp beïnvloedt.  Controleer de koplampen van uw auto regelmatig. Als u grote of kleine scheurtjes of deuken opmerkt, repareer of vervang de defecte onderdelen dan onmiddellijk.

Effecten van corrosie en vocht. Zorg ervoor dat de koplampen van uw auto afgedicht en stabiel zijn als u wilt dat ze efficiënt werken. Anders verblinden autolampen niet alleen andere weggebruikers, maar zorgen ze ook niet voor voldoende verlichting. Vocht hoopt zich veel sneller op in ondichte koplampen, wat leidt tot roest. Corrosie kan de verschillende contactdraden of schakelaars van de koplamp aantasten. Dus als u merkt dat er zich vocht ophoopt in uw koplampen, verwijder dan het overtollige water.  Zorg ervoor dat de lampen goed en stevig op hun plaats zitten.

Vertroebeling van de diffusielens. De diffusielens van een koplamp is zeer gevoelig voor verschillende schokken en beschadigingen. De lenzen worden gekenmerkt door een verlies aan helderheid na langdurig gebruik. Eenvoudig gezegd worden de lenzen troebel. Dit probleem kan op twee manieren worden aangepakt. Steeds vaker worden de lenzen gepolijst om de eenvoudige vertroebeling te verwijderen. Als de lenzen van de koplamp echter ernstiger beschadigd zijn, kan polijsten niet nuttig zijn. In dat geval is vervanging van de koplamp of de koplamplenzen noodzakelijk.

Storingen in onderdelen van het elektrische systeem. De generator levert tijdens het rijden elektriciteit aan de koplampen. Om ervoor te zorgen dat de elektriciteit de koplampen probleemloos en efficiënt bereikt, is het belangrijk dat alle onderdelen van het circuit in goede staat verkeren. Als de contactdraden van de koplampen, schakelaars, contactdozen of andere onderdelen van het circuit niet goed functioneren, zal de stroom ongelijkmatig en inefficiënt worden doorgegeven. Storingen in het elektrische systeem van koplampen manifesteren zich door gedimde lichten, verminderde of onvoorspelbare schommelingen in de intensiteit van het licht.  Bij ernstigere problemen kan het zijn dat de lampen helemaal niet branden. Controleer het elektrische systeem van de koplampen regelmatig en repareer het indien nodig onmiddellijk.

Onderhoud koplampen

Om zo lang mogelijk van kwalitatieve koplampen te kunnen genieten, is het aan te raden om voldoende aandacht te besteden aan het onderhoud ervan. Controleer regelmatig de dichtheid van de koplampen en de stabiliteit van hun bevestigingen. Reinig vuil en stof dat zich aan de buiten- en binnenkant van de koplampen ophoopt met zachte doeken en borstels. Voor het reinigen kunt u reinigingsmiddelen gebruiken die geschikt zijn voor autoglas of -kunststof, of gedestilleerd water. Zorg er ook voor dat uw koplampen regelmatig gepoetst worden en dat kapotte of beschadigde onderdelen tijdig vervangen of gerepareerd worden.

De e-shop van Signeda biedt een uitgebreid assortiment universele LED, xenon en halogeen autokoplampen en onderdelen. Onze jarenlange samenwerking met meer dan 50 leveranciers en de voortdurende ontwikkeling van ons aanbod garanderen dat u in onze e-shop de producten vindt die u zoekt tegen de beste prijzen.