NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Koplampen en bijbehorende onderdelen

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Koplampen en bijbehorende onderdelen

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Koplampen en bijbehorende onderdelen" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie KOPLAMPEN EN BIJBEHORENDE ONDERDELEN, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Koplampen

Koplampen, hun onderdelen vormen het verlichtingssysteem van de auto en de componenten ervan. Goede verlichting in de auto is een van de belangrijkste functies. Hoogwaardige lampen zorgen voor een goed zicht op de weg en bescherming van alle weggebruikers. De onjuist afgestelde lichten kunnen een ongeval veroorzaken door de bestuurder die op de tegenovergestelde rijstrook rijdt te verblinden. Het is daarom belangrijk om de autolampen regelmatig te controleren en hun lampen op tijd te vervangen. Alle benodigde onderdelen van koplampen, halogeenlampen en hun andere onderdelen zijn te vinden in deze categorie.

Een koplamp is een auto-onderdeel, dat de weg verlicht en het gezichtsveld van de bestuurder vergroot. Nette  hoofdmarkeringslampen kunnen een verkeersongeval helpen voorkomen. Er zijn veel soorten koplampen. Let daarom op de voltooiing van de auto, want het hangt ervan af welke lichten geschikt zijn voor uw auto.

Een koplampbeugel is een onderdeel dat is ontworpen voor het bevestigen van de autolamp. Een koplampbeugel is afhankelijk van het model. Maak daarom geen fout bij het kiezen.

Een koplamplichaam is een compleet onderdeel van een lamp. Wanneer het lichaam barst, maar het verlichtingssysteem intact blijft, kan alleen het lamplichaam zelf, in plaats van de hele lamp, worden vervangen. Er zijn ook verschillende lamplichamen.

Een koplampbril is een compleet onderdeel van een lamp. Wanneer het lampglas barst, is het niet nodig om de hele lamp meteen te vervangen, het is voldoende om alleen het glas zelf te vervangen. Het glas is afhankelijk van het type lamp.

Een lampsproeier is een onderdeel, dat bedoeld is voor het verwijderen van vuil uit de koplamp van de auto. Nozzles worden meestal naast xenonlampen geïnstalleerd.

Een besturingseenheid voor xenonlampen is een besturingsmodel van xenonlampen. Het is noodzakelijk als de voltooiing van de auto lampen van dit type bevat.

Een koplamp nivelleringsmotor is bedoeld voor het aanpassen van de hoogte van de lamp.

Een voet is een voltooiend deel van de lamp, dat is ontworpen voor het vasthouden van een lamp.

Onderhoud van koplampen

Als u wilt dat de koplampen van uw auto lang efficiënt blijven werken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed onderhouden worden. De volgende stappen zijn essentieel:

Controleer regelmatig de staat van de koplampen. Maak er een gewoonte van om de staat van uw regelmatig gebruikte koplampen regelmatig te controleren. Het wordt aanbevolen om verschillende zaken te controleren: dichtheid, stabiliteit, helderheid en gelijkmatigheid van het uitgestraalde licht. Als u merkt dat de lichten zwak of ongelijkmatig zijn, zoek dan onmiddellijk naar de oorzaak van de storing. En als u bijzonder grote krassen of scheuren in de behuizing van de koplamp opmerkt, aarzel dan niet om het onderdeel tijdig te vervangen. Door problemen te verhelpen voordat ze erger worden, rijdt u niet alleen veiliger dankzij uitstekende verlichting, maar bespaart u ook veel geld, omdat u mogelijke toekomstige reparatiekosten beperkt.

Periodieke reinigings- en herstelwerkzaamheden. De kwaliteit van het glas en de lamponderdelen van continu brandende lampen gaat na verloop van tijd achteruit. Als u lampen langere tijd niet vervangt, zult u merken dat het licht dat ze geven troebel wordt. Dit is een teken dat het waarschijnlijk tijd is om uw glazen afdekkingen en de lampen te polijsten. Het is ook een goed idee om te denken aan de meer alledaagse taak van het schoonmaken van uw koplampen. De buitenkant van de koplampen raakt uiteindelijk bedekt met een laag stof en vuil. Voor het schoonmaken raden wij aan milde schoonmaakmiddelen te gebruiken, zoals natte doeken, schoon (of gedestilleerd) water, een milde zeep-wateroplossing of andere speciale reinigingsmiddelen die voor dit doel ontworpen zijn.

Hoe kies ik koplampen van goede kwaliteit?

Automobilisten worden meestal geconfronteerd met veel vragen wanneer ze voor het eerst universele autokoplampen kopen. Om de beste universele koplampen en lampen voor uw auto te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke criteria, zoals:

Lichtsterkte. Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een universele koplamp is de intensiteit van het licht dat deze produceert. Het uitgestraalde licht en de kwaliteit ervan wordt meestal bepaald door lumen (lm) en watt (W).

Lumen meten de intensiteit van de lichtopbrengst. Normaal gesproken zenden de lampen in een universele koplamp licht uit met een intensiteit van 1000-4000 lm. Deze lichtsterkte wordt als veilig beschouwd. Het zorgt niet alleen voor een goede zichtbaarheid op de weg, maar zorgt er ook voor dat andere weggebruikers niet verblind worden. Halogeen koplampen en hun lampen stralen licht uit van ongeveer 1000-2000 lm. Hoogwaardige LED- of Xenon-lampen kunnen daarentegen gemakkelijk 3000-4000 lm bereiken. Bij het kiezen van koplampen raden wij u aan om niet alleen rekening te houden met de aanbevolen lichtsterkte aanbeveling, maar ook met het verbruikte elektrische vermogen.

Watts (W) meten het elektrische vermogen dat door de gloeilampen in de koplampen van uw auto wordt gebruikt. Het gemiddelde bereik van het vermogen van de koplampen kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van het type koplamp. Halogeen koplampen gebruiken bijvoorbeeld over het algemeen lampen met een wattage van 55-60 W. Xenon koplampen hebben een lager (meestal 35-55 W) lampvermogen nodig. LED, de meest energiezuinige koplampen, hebben doorgaans 10-20 W nodig.

Bij het selecteren van koplampen wordt aanbevolen om te streven naar een gemiddeld verlichtingsvermogen van 35-55 W. Deze aanbeveling is uiteraard een benadering. Het werkelijke vermogen kan iets hoger zijn, afhankelijk van de technische kenmerken van de auto en de onderdelen ervan. Bij het kopen van lampen voor een bepaalde auto is het belangrijk om zowel rekening te houden met de aanbevelingen van de fabrikant als met de kenmerken en de werkelijke staat van het voertuig.  

Technische compatibiliteit. Zorg ervoor dat u controleert of de gewenste universele koplampen compatibel zijn met het elektrische circuit en de carrosserieafmetingen van uw auto. De eenvoudigste manier om dit te doen is door uw koplampen te kiezen op basis van het merk en model van uw auto. Controleer ook details zoals de maximaal toegestane vermogensbelasting van de koplampen. Als u een ongewoon grote lamp van 100 W monteert op een universele koplamp die lampen van maximaal 80 W kan gebruiken, zult u ongetwijfeld ernstige problemen krijgen. U zult niet alleen de soepelheid en efficiëntie van het elektrische circuit in gevaar brengen, maar (hoogstwaarschijnlijk) zullen de nieuwe lampen de lampconnectoren helemaal doen smelten.

Kwaliteit en betrouwbaarheid. Wij adviseren u om geen onnodige risico’s te nemen en alleen van gecertificeerde lampenfabrikanten bij betrouwbare verkooppunten te kopen. Het is belangrijk dat u koplampen kiest die veilig zicht en een stabiele werking garanderen. Wij raden u daarom aan om rekening te houden met de reputatie van de fabrikanten, de beschikbare kwaliteitslabels en de garanties die voor de producten worden gegeven.

De e-shop van Signeda biedt een uitgebreid assortiment koplampen en koplamponderdelen voor alle automerken en -modellen. We breiden ons aanbod voortdurend uit, zodat klanten die onze website bezoeken alle onderdelen die ze nodig hebben op één plek, snel en tegen zeer concurrerende prijzen kunnen kopen. Van universele koplampen tot glazen afdekkingen, schakelaars en beugels, onze winkel is de perfecte plek om onderdelen voor uw verlichtingssysteem te kopen!