NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Brandstofsysteem

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Brandstofsysteem

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Brandstofsysteem" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie BRANDSTOFSYSTEEM, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Brandstofsysteem

Het mechanisme van het  brandstoftoevoersysteem  heeft een aanzienlijke invloed op de goede werking van het voertuig. Brandstof voor de auto staat gelijk aan voedingsstoffen voor een mens. Brandstofsysteem is van hetzelfde belang voor een auto als de lichaamsorganen belangrijk zijn voor een mens. Een auto functioneert niet zonder brandstof. De brandstofkwaliteit zelf kan van invloed zijn op het goede verloop van uw auto. Voorafgaand aan reparatie of vervanging van deze onderdelen, moet u weten dat ze zijn onderverdeeld in benzine- en dieselonderdelen.

Belangrijkste onderdelen van het brandstofinjectiesysteem:

  • Filter - hoewel de meeste benzinestations hun brandstof zo schoon mogelijk proberen te behouden, betekent dit niet dat de brandstof volledig gefilterd is van allerlei vreemde stoffen zoals zand, metaaldeeltjes, roestresten, organische afzettingen of andere stoffen. Het filter verwijdert deze deeltjes en levert schone brandstof aan de motor.
  • De functie van de brandstofpomp is om brandstof uit de brandstoftank van de auto in de brandstofleiding en in de brandstofinjector te zuigen, waar de brandstof in de cilinder wordt geïnjecteerd.
  • Brandstofleidingen en injectoren zijn de onderdelen die verantwoordelijk zijn voor het leveren van brandstof van de pomp naar de motorcilinders.
  • Brandstoftank.
  • Veiligheidsklep.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn brandstofsysteem soepel blijft werken?

Alle onderdelen van het brandstofsysteem werken synchroon samen om een soepele overdracht van brandstof van de brandstoftank naar de motor te garanderen. Om ervoor te zorgen dat het brandstofsysteem soepel blijft werken, heeft het regelmatig onderhoud en verschillende procedures nodig, zoals:

Regelmatige vervanging van het brandstoffilter. Een brandstoffilter van goede kwaliteit zal uiteindelijk verstopt raken met fijne deeltjes. Uiteraard moet het regelmatig vervangen worden. Gemiddeld wordt aanbevolen om het filter minstens één keer per jaar te vervangen, of elke 15.000 tot 30.000 kilometer. Deze aanbevelingen zijn echter bij benadering.  Het is belangrijk om rekening te houden met de staat van het brandstofsysteem van de gebruikte auto, de kwaliteit van de getankte brandstof en de rijomstandigheden. Een goed onderhouden brandstoffilter helpt verschillende problemen met het brandstofinjectiesysteem en andere onderdelen van het brandstofsysteem te voorkomen.

Onderdelen van het brandstofsysteem reinigen. Om uw brandstofsysteem zo lang mogelijk goed te laten werken, moet u de onderdelen van uw brandstofsysteem regelmatig onderhouden. Het is vooral belangrijk om de leidingen en brandstofinjectoren tijdig en grondig te onderhouden. Deze onderdelen zijn bijzonder gevoelig voor de ophoping van verschillende afzettingen en fijne deeltjes. Als de brandstofinjectoren niet goed werken, zal de soepele brandstofstroom naar de motor uiteindelijk worden beïnvloed. Dit zal in de toekomst ook leiden tot ernstigere storingen in het brandstofsysteem.

Veelvoorkomende storingen in het brandstofsysteem en de symptomen

Als u nieuwe problemen met het brandstofsysteem tijdig wilt aanpakken, is het belangrijk om de meest voorkomende storingen en de signalen die daarop duiden te kennen. De meest voorkomende storingen van het brandstofsysteem zijn de volgende:

Verstopt brandstoffilter. De eerste tekenen van een verstopt brandstoffilter zullen subtiel zijn. U zult waarschijnlijk eerst een vermindering van het motorvermogen (de auto voelt traag) en soepelheid opmerken. U zult ook een geleidelijke toename van het brandstofverbruik gaan zien. Als u het brandstoffilter langere tijd niet vervangt, zal uw motor beginnen te stotteren en vervolgens moeilijk starten.

Defecte brandstofpomp. De symptomen van een defecte brandstofpomp lijken veel op die van een verstopt filter. Van minder motorvermogen tot slechtere motorprestaties en een verhoogd brandstofverbruik. Als een defecte brandstofpomp voor een langere tijd niet wordt vervangen, kan een slechte brandstoftoevoer ertoe leiden dat de motor van de auto tijdens het rijden helemaal stopt met draaien. Unieke tekenen van een defecte pomp zijn ook een luider brullend geluid. Een goed werkende pomp is vrijwel onhoorbaar. Als u de pomp hoort draaien, neem dan contact op met een garage.

Versleten brandstofinjectoren. Wanneer de brandstofinjectoren versleten zijn, zult u het eerdergenoemde hogere brandstofverbruik en de slechte motorprestaties merken. Een teken dat het probleem in de brandstofinjectoren kan zitten, is een hoger rookniveau dan gebruikelijk.  

De e-shop van Signeda biedt een uitgebreid assortiment brandstofsysteemonderdelen tegen zeer goede prijzen. Van brandstoffilters tot brandstofpompen, wij hebben alle onderdelen voor het brandstofsysteem beschikbaar. Een ruime keuze aan originele en niet-originele onderdelen zorgt ervoor dat u de beste pasvorm voor uw auto vindt.

Het handhaven van een optimaal brandstofniveau. Om problemen met het brandstofsysteem en de motor te voorkomen, is het raadzaam om met uw auto op het optimale brandstofniveau te rijden. Kortom, laat de brandstoftank niet bijna leeg. Zo kan het brandstoftoevoersysteem soepel en efficiënt werken.