NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Koelvin en bijbehorende onderdelen

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Koelvin en bijbehorende onderdelen

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Koelvin en bijbehorende onderdelen" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie KOELVIN EN BIJBEHORENDE ONDERDELEN, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Diffuser auto

Een ventilator voor auto's wordt ook wel radiatorventilator genoemd.  Het doel van een ventilator voor auto's is om de motor te koelen. Het helpt de motortemperatuur te regelen door lucht door de radiatorkern te trekken. Wanneer de auto in beweging is, komt er lucht de radiator binnen via de grille. Ventilatoren worden gebruikt om de motorprestaties te verbeteren en de uitstoot te verminderen. Ze hebben een sensor die bepaalt wanneer de diffuser moet worden ingeschakeld om de motor te koelen. Wanneer de motor wordt blootgesteld aan zware belasting, zorgt de koelradiator voor een veilige werking van de motor.

De thermostaat in het koelsysteem regelt de ventilator. Wanneer de automotor een bepaalde vooraf ingestelde temperatuur bereikt, begint de radiatorventilator de motor te koelen. De ventilator wordt uitgeschakeld als de temperatuur lager wordt dan de vooraf ingestelde temperatuur van de motor.

Veel voorkomende koelventilatordefecten

Natuurlijk zal een auto koelventilator die de motor regelmatig koelt op den duur verslijten en verschillende defecten tonen. Als de sequentiële koelfunctie niet werkt, raakt de motor gewoon oververhit. Defecten aan de koelventilator moeten daarom zo snel mogelijk worden aangepakt. Hier volgen de meest voorkomende defecten aan de koelventilator en de onderdelen van de koelventilator en hun symptomen.

Verstoppingen. De koelventilator van een auto kan gedurende lange tijd verstopt raken door stof, vuil, bladeren en ander vuil dat de koelventilator binnendringt. Deze verontreinigingen verminderen de doorstroming en gelijkmatige verdeling van de koellucht. Als u merkt dat de luchtstroom naar het interieur van de auto sterk verminderd en/of ongelijkmatig is, is het aan te raden om de koelventilator te inspecteren en te reinigen.

Mechanische schade. Delen van de koelventilator kunnen beschadigd raken door zware impactschade aan de carrosserie. Dit kan leiden tot verlies van controle over de luchtstroom. In het geval van een ernstigere impact op de carrosserie, raden wij u aan de oppervlakken van de koelventilator te controleren op grote scheuren en deuken. Als er duidelijke defecten worden gevonden, raden wij aan de koelventilator onderdelen of de koelventilator te vervangen.

Defecten aan de ventilator. Als de koelventilator volledig uitvalt of niet goed werkt, wordt de motor niet gekoeld zoals vereist of krijgt hij helemaal geen koellucht. Tekenen van een defect zijn onder andere een zwakke, ongeregelde luchtstroom van de koelventilator en ongelijkmatige (of geen) rotatie van de ventilator.

Als defecten aan de ventilator gedurende langere tijd niet worden verholpen, zult u merken dat de motortemperatuur tijdens het rijden steeds hoger oploopt. Niet alleen raakt de koelvloeistof sneller leeg, maar ook het risico op oververhitting van de motor neemt aanzienlijk toe. Het is raadzaam om geen enkel risico te nemen. De diffusor is een zeer belangrijk (en relatief goedkoop) onderdeel van de auto. De soepele werking van de koelventilator zorgt ervoor dat de motor optimaal op temperatuur blijft. Dit betekent een lager verbruik van brandstof, olie en koelvloeistof.

Bij het kiezen van een koelventilator is het heel belangrijk om aandacht te besteden aan het automodel. De ventilator moet worden gekozen op basis van het automodel, het bouwjaar en de uitrusting van de auto.  

Hoogwaardige koelventilatoren voor de auto en hun onderdelen kunnen gemakkelijk worden geselecteerd in de Signeda e-shop catalogus. Naast een hoge kwaliteit van de onderdelen, bieden wij onze klanten een grote verscheidenheid aan onderdelen. Met meer dan 300.000 auto-onderdelen en accessoires vindt u gegarandeerd de beste onderdelen voor uw auto tegen een redelijke prijs.