NL
Kies voertuig
+31612728608
Voertuig kiezen

Schokdemper

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Schokdemper

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Schokdemper" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie SCHOKDEMPER, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Schokdemper

Een schokdemper is een van de belangrijkste onderdelen van het chassis, wat zorgt voor comfort en veiligheid.  Schokdempers beïnvloeden de controle van de auto, de werking van de ABS-, ESP-, ASR-systemen en zorgen voor een goede grip op de weg van de banden. Drie zaken zijn belangrijk om de veiligheid van de weggebruiker te waarborgen: nette schokdempers voor en achter, banden en wielen in goede staat, nette veren. Na te hebben gezorgd voor een goede staat en goede werking van deze componenten, bent u veilig weggebruikers, zelfs in slechte weersomstandigheden.

Soorten schokdempers

Moderne schokdempers bieden een uitgebreid assortiment opties. Er zijn 6 hoofdtypen schokdempers. De keuze van de schokdempers hangt af van het model en de specificaties van de auto waarin wordt gereden, evenals van de unieke behoeften en gewoonten van de automobilist. Hieronder vindt u een kort overzicht van alle belangrijke soorten schokdempers.

Telescopische schokdempers. Het meest gebruikte type schokdemper auto. Telescopische schokdempers zijn cilindrisch. Ze zijn binnenin voorzien van een speciale buis die uit- of inschuift naargelang de beweging van de zuiger van de schokdemper. De populairste types telescopische schokdempers zijn olie- en gasolieschokdempers.

Gasschokdempers. Dit type schokdemper gebruikt de samengeperste gasdruk in het onderdeel om het rolgedrag van de carrosserie en mechanische schokken te dempen. Gasschokdempers kunnen worden aangepast door het niveau van de dempingskracht te variëren. Hoewel gasschokdempers erom bekend staan dat ze zeer comfortabel rijden, is hun ontwerp vrij complex.  Daardoor zijn ze duurder dan bijvoorbeeld telescopische schokdempers.

Hydraulische schokdempers. Een hydraulische schokdemper absorbeert de schokken die van het wiel op de carrosserie worden overgebracht door de hydraulische vloeistof in de cilinder van het onderdeel. Wanneer de zuiger van de schokdemper in of uit de cilinder beweegt, dempt de vloeistof tussen deze onderdelen de schokken en trillingen die tijdens het rijden optreden. Hydraulische schokdempers zijn zeer efficiënt bij koud weer, betrouwbaar en relatief goedkoop. De instelbaarheid van dergelijke schokdempers is echter beperkt. Ze kunnen ook aanzienlijk minder goed presteren bij extreem warm weer.

Pneumatische schokdempers. Een pneumatische schokdemper gebruikt samengeperste lucht in een drukcilinder, in plaats van vloeistof, om te werken. Pneumatische schokdempers worden vaak gebruikt in ultra-luxe, high-end auto’s. Hiermee kunnen automobilisten de hoogte van de auto waarin ze rijden enigszins aanpassen.  Pneumatische schokdempers hebben een hoog prestatieniveau en kunnen in zwaardere auto’s worden gebruikt. Ze zijn echter ook vrij duur en kunnen op den duur problemen zoals luchtlekken ontwikkelen. In dat geval neemt de efficiëntie van pneumatische schokdempers af.

Elektromagnetische schokdempers. Het grootste voordeel van deze schokdempers met slimme technologie is dat elektromagnetische schokdempers automatisch het optimale dempingsniveau selecteren op basis van het wegdek en de grip van het wiel op het wegdek. De automobilist van de auto kan de schokdemperinstellingen ook onafhankelijk aanpassen. Elektromagnetische schokdempers zijn erg duur en worden meestal in luxe auto’s gemonteerd. Ze zorgen voor een zeer goede demping tijdens het rijden. Als de elektronische componenten van dergelijke schokdempers echter defect raken, kunnen de kosten voor het repareren of upgraden ervan zeer hoog oplopen.

Actieve schokdempers. Dit is een ander type dure, hightech schokdemper. Hun prestaties kunnen uitsluitend door intelligente elektronische systemen worden geregeld. Ze passen zich zeer snel aan verschillende rijomstandigheden aan en combineren perfect comfort en stabiliteit. Deze schokdempers worden daarom routinematig als een van de meest efficiënte beschouwd. Hun geavanceerde ontwerp vermindert echter de kans op zelfherstel aanzienlijk en vereist regelmatig onderhoud en controle van het regelsysteem. Ze hebben ook een hoger risico op defecten en zullen na installatie waarschijnlijk relatief hoge reparatiekosten met zich meebrengen.

Negatieve gevolgen van defecte schokdempers

Defecte autoschokdempers beïnvloeden uw veiligheid op de weg. Als de schokdempers van uw auto niet werken, zal de remweg van uw auto toenemen, waardoor de algehele stabiliteit en het rijcomfort van uw auto afnemen. Een ander gevolg van defecte schokdempers is dat chassisonderdelen sneller stuk gaan.  

Hoe weet ik of mijn schokdempers niet goed werken?

Als de schokdempers niet goed werken, is dit vrij gemakkelijk op te merken. De tekenen van niet goed werkende schokdempers worden hieronder weergegeven:

  • er is een duidelijke toename van trillingen in de carrosserie en het stuur van de auto,
  • men voelt wiebelen, instabiliteit op de weg, hoog “springen” van wielen en carrosserie bij het rijden op oneven oppervlakken,
  • “hamerende” geluiden tijdens het rijden,
  • duidelijke defecten in de schokdemperveer of andere onderdelen die bij inspectie zichtbaar zijn.

Onderhoud van schokdempers

Als u lang wilt genieten van hoogwaardige, efficiënte schokdempers, raden wij u aan om voldoende aandacht te besteden aan het onderhoud ervan. Wij raden u met name aan om ze regelmatig visueel te controleren en om de schokdemperonderdelen te inspecteren op duidelijke vloeistoflekkages en schade. Als u tijdens het rijden typische tekenen van defecte schokdempers of verminderde prestaties opmerkt, zorg er dan voor dat uw schokdempers tijdig worden gecontroleerd en gerepareerd of vervangen.

De e- shop van Signeda biedt originele en niet-originele kwaliteitsschokdempers en schokdemperonderdelen die perfect op uw automodel zijn afgestemd. Wij verkopen schokdempers van Magneti Marelli, Meyle Products, Bilstein en andere wereldberoemde fabrikanten. Met een aanbod van meer dan 300.000 auto-onderdelen en accessoires en nauwe samenwerking met diverse Europese en Aziatische auto-onderdelenleveranciers, vindt u bij Signeda kwaliteitsproducten tegen zeer concurrerende prijzen.