NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Deuren en bijbehorende onderdelen

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Deuren en bijbehorende onderdelen

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Deuren en bijbehorende onderdelen" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie DEUREN EN BIJBEHORENDE ONDERDELEN, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Autodeuren, hun onderhoud en mogelijke schade

Deuren en onderdelen - autodeuren en hun onderdelen om ze compleet te maken. Een autodeur beschermt het interieur van een auto tegen invloeden van buitenaf en werkt als geluidsisolatie. Deuren van verschillende automerken kunnen niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua functie verschillen. Het is erg belangrijk om niet alleen rekening te houden met de uitrusting van de auto, maar ook met de stijl van de bekleding bij het kiezen van de deuren en hun onderdelen. In dit gedeelte vindt u autodeuren en deuronderdelen waarmee u uw carrosserie een perfecte, complete uitstraling kunt geven.

Een deur is een onderdeel van de carrosserie dat doorgaans wordt vervangen als gevolg van schade door een ongeval of externe factoren zoals roest.  

Deurgrepen vormen een belangrijk onderdeel van het deuropeningsmechanisme. Bij de keuze van dit onderdeel is het belangrijk om zowel de technische compatibiliteit van de handgrepen met de deur als het esthetische uiterlijk van de deur in overweging te nemen. Verschillende deurgrepen hebben verschillende functies, zoals verlichting van de handgrepen, keyless entry-functie, etc.

De strips op de deuren zijn een detail dat meestal zwart is en niet geverfd. Dit carrosseriedeel wordt op het deuroppervlak gemonteerd. 

Een deurslot is een niet-geautomatiseerde deurvergrendelingsfunctie die door de eigenaar kan worden gebruikt, ongeacht of de afstandsbediening werkt. Om het juiste deurslot voor uw auto te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met de compatibiliteit met de deurgreep en de technische specificaties van de auto.

Het is belangrijk om te onthouden dat de functionaliteit en levensduur van uw autodeur afhankelijk is van goed onderhoud. Dit draagt op zijn beurt weer bij aan de algehele veiligheid van de auto, en dus van de passagiers.  Hier vindt u informatie over de meest voorkomende deurschade, de oorzaken ervan en hoe u deze kunt oplossen. 

De meest voorkomende schade aan autodeuren en defecte onderdelen

Klemzittende deur. Dit is een veelvoorkomend probleem in zowel oudere als nieuwere auto’s. Er zijn verschillende redenen waarom een autodeur kan klemzitten bij het openen of sluiten. Als de deurmechanismen bijvoorbeeld niet regelmatig gecontroleerd, schoongemaakt en geolied worden, kunnen stof, vuil en deeltjes zich na verloop van tijd in de deur ophopen. Als het vuil niet op tijd wordt verwijderd, kan het moeilijker worden om de deuren soepel te openen. Ook kunnen de autodeuren vastlopen als er een storing is in het centrale vergrendelingssysteem. De oorzaak van het probleem ligt in een storing in de centrale vergrendelingsmodule of de afstandsbediening.

Deuren kunnen ook klemzitten bij zeer plotselinge temperatuurschommelingen. Het klinkt nogal vreemd, maar er is een logische verklaring voor. Met precisie vervaardigde metalen deuropenermechanismen zetten enorm uit of krimpen in als de lucht plotseling kouder of warmer wordt. Schommelingen van zelfs maar een paar millimeter kunnen allerlei mechanische (of elektromechanische) storingen in de deurvleugels en vergrendelingssystemen veroorzaken.  

Schade aan deurgrepen. Het is waarschijnlijk geen verrassing dat deurgrepen vaak vervangen of gerepareerd worden. Door het zeer frequente gebruik zijn deurgrepen onderhevig aan versnelde slijtage en verschillende mechanische scheuren en breuken. Om lang van kwalitatieve deurgrepen te kunnen genieten, is het niet alleen belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken, maar ook om op tijd te reageren op zelfs kleine defecten aan de deurgrepen. 

Deurvergrendeling zit vast. Meestal zal de deurgrendel vastlopen en niet naar voren of naar achteren bewegen als er een fout of verstopping is veroorzaakt door vuil in het grendelmechanisme zelf. Als de deurgrendel niet werkt, kan het probleem ook te wijten zijn aan slijtage van de rubberen pakking op de demper.
Ernstigere problemen met de deurgrendel zijn onder andere scheurtjes in de grendel of de pakking ervan. Als u deze met het blote oog kunt zien, betekent dit dat de prestaties van de onderdelen aanzienlijk verminderd zijn. In dit geval is het raadzaam om niet langer te wachten en deze onderdelen te vervangen. Deze barsten kunnen worden veroorzaakt door natuurlijke veroudering, slijtage en onjuiste montage.

Storingen in het deurbekrachtigingsmechanisme. Sommige automodellen zijn uitgerust met deurbekrachtigingsmechanismen. Deze vergemakkelijken het openen en sluiten van de autodeuren. Als deze bekrachtigingsmechanismen defect raken, wordt het moeilijker om de deuren te openen en te sluiten. Het kan er ook voor zorgen dat de deur bij het sluiten losjes blijft hangen. Het is daarom aan te raden om onmiddellijk actie te ondernemen als er een defect aan het deurbekrachtigingsmechanisme wordt gedetecteerd. Ga zo snel en veilig mogelijk naar de dichtstbijzijnde garage en voer de nodige reparaties of vervangingen uit.

Storingen aan elektronische deuronderdelen. De meeste nieuwe auto's zijn uitgerust met elektromechanische deurvergrendelingssystemen. Dit vergrendelingssysteem kan om uiteenlopende redenen defect raken. De meest eenvoudige is dat de batterijen in de afstandsbediening van de auto leeg zijn. Als het bereik van de afstandsbediening plotseling aanzienlijk afneemt, de afstandsbediening niet goed werkt of het waarschuwingslampje knippert, is het raadzaam om de batterij zo snel mogelijk te vervangen.

Storingen in elektronische onderdelen kunnen echter ook in de deur zelf optreden. Deze hebben meestal te maken met defecte elektrische schakelaars, schade aan draden en contacten in de deur. Als hier geen problemen worden gevonden, is het mogelijk dat het grotere probleem in het elektrische voedingscircuit van de auto zelf zit. Wij adviseren u om vakkundig en betrouwbaar advies in te winnen bij het repareren of vervangen van elektrische onderdelen.

Problemen met geluidsisolatie. Veel bestuurders merken dat de geluidsisolatie in hun auto na verloop van tijd minder wordt. Er is meer omgevingsgeluid hoorbaar via één of alle deuren. Problemen met geluidsisolatie kunnen worden veroorzaakt door natuurlijke slijtage van de auto en de isolatieonderdelen. Schade en vervorming van de deuren kunnen ook een vermindering van de geluidsisolatie veroorzaken. Het is ook vermeldenswaard dat het werkelijke niveau van geluidsisolatie, zelfs in nieuwe auto’s, meestal sterk varieert. Als omgevingsgeluid het veilig rijden en het comfort tijdens het reizen in de weg staat, wordt aanbevolen om de geluidsisolatie van de autodeuren (en andere onderdelen) te verbeteren.

Corrosie. Een groot aantal onderdelen is gevoelig voor corrosie. Autodeuren vormen hierop geen uitzondering. Het onderste deel van de deur, waar het in contact komt met de dorpels, is meestal het meest vatbaar voor roest. Dit is waar metalen en rubberen deuronderdelen eerder in contact komen met vocht uit de omgeving.

Uiteraard zullen zelfs de best onderhouden deuren na verloop van tijd last krijgen van roest. Maar wat kunt u doen om de negatieve effecten te minimaliseren en zo lang mogelijk uit te stellen? Het antwoord is heel eenvoudig. Maak uw deuren regelmatig schoon en voorkom dat vuil en aanslag zich op lange termijn ophopen. Zorg er ook voor dat de deurrubbers goed vastzitten en geen vocht van buiten naar binnen kan dringen. Het is ook raadzaam om de effecten en verspreiding van roest in de gaten te houden. Als u kunt zien dat corrosie verschillende carrosseriedelen al aanzienlijk heeft aangetast, is het de moeite waard om deze te repareren of te vervangen. Zo voorkomt u hogere reparatiekosten in de toekomst en rijdt uw auto veiliger.

Onderhoud van autodeuren

Veel van de hierboven genoemde schade aan autodeuren kan gemakkelijk worden voorkomen. Dit vereist echter kwalitatief goed en regelmatig onderhoud van de deuren. Om uw deuren in uitstekende staat te houden, raden wij u aan op het volgende te letten:

Reiniging en onderhoud van deur draaimechanismen. Om de deuren regelmatig gemakkelijk en efficiënt te kunnen openen en sluiten, is het belangrijk om aandacht te besteden aan het reinigen en smeren van de vleugelmechanismen. Maak ze regelmatig schoon van vuil, stof, en vet. U kunt hiervoor het beste borstels, schone doeken en gedestilleerd (of schoon, gewoon) water gebruiken. Het wordt aanbevolen om de onderdelen na het reinigen regelmatig te smeren. Dit voorkomt het vastlopen van de mechanismen en soortgelijke problemen.

Reinig en maak oppervlakken droog. Vermijd de ophoping van water en vuil op de verschillende deuroppervlakken. Ophoping van water en vuil kan niet alleen duidelijke defecten aan onderdelen veroorzaken, maar is ook de belangrijkste oorzaak van corrosie en roest. Het is raadzaam om de verschillende deuroppervlakken zowel na hevige regenval als na het wassen van de auto te drogen.

Wees voorzichtig met de deurmechanismen. Maak geen plotselinge bewegingen bij het openen en sluiten van de autodeuren en vermijd het gebruik van overmatige kracht. Vergeet niet dat veel deurmechanismen en onderdelen relatief gemakkelijk kunnen vervormen. 

Onderhoud van de rubberen afdichtingen. De rubberen afdichtingen tussen de deur en de carrosserie van de auto moeten ook onderhouden worden. Verwijder regelmatig eventueel vuil. Zorg er ook voor dat deze onderdelen soepel en strak blijven. Voor kleinere scheurtjes in de pakkingen kan siliconenvloeistof de juiste oplossing zijn.

Vervang versleten onderdelen op tijd. Als u merkt dat een deuronderdeel zijn werking heeft verloren, gebarsten is of helemaal kapot is, moet u onmiddellijk contact opnemen met een vakkundige garage, of u moet de tijd en moeite nemen om het onderdeel zelf te vervangen.

De e-shop van Signeda biedt een uitgebreid assortiment aan autodeuren en onderdelen tegen aantrekkelijke prijzen. Dankzij het ruime aanbod van originele en niet-originele fabrikanten vindt u gegarandeerd het juiste product voor uw behoeften. En als u hulp nodig hebt bij uw keuze, staan onze experts altijd klaar om professioneel advies te geven en hun kennis en knowhow te delen.