NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Achterklep

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Achterklep

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Achterklep" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
 • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

  Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie ACHTERKLEP, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Achterklep

Een kofferdeksel is een onderdeel van de carrosserie. Het is bedoeld om de kofferruimte van het voertuig te beschermen.

Structuur van een kofferdeksel

Qua structuur is een kofferdeksel een stevig stuk metaal of ander materiaal. De kofferveren zijn zo geplaatst dat het kofferdeksel altijd opgetild blijft wanneer het open is en dat de toegang tot de bagageruimte gemakkelijker toegankelijk is. Er zit een slot op het deksel en soms een elektrische aandrijving om het deksel automatisch te openen en te sluiten.

Tips voor het gebruik van het kofferdeksel

 • Dit deel van het lichaam is bedoeld voor langdurig gebruik en, indien zorgvuldig behandeld en ook als er geen fysieke schade wordt aangericht, is de levensduur onbeperkt.
 • Het deksel wordt blootgesteld aan vocht. Daarom wordt, om corrosie te voorkomen, aanbevolen om de auto op een droge plaats te bewaren.
 • De kofferbak mag niet overbelast zijn, het deksel moet gemakkelijk sluiten, zonder extra inspanning.
 • Als de kofferbakvergrendeling kapot gaat, moet deze onmiddellijk worden vervangen.
 • Open de kofferbak niet tijdens het rijden omdat er voorwerpen uit kunnen vallen, het zicht van de bestuurder beperkt kan zijn of er een dreiging van een ongeval op de weg kan zijn.

Storingen van het kofferdeksel:

 • mechanische schade;
 • corrosie;
 • vergrendelingsfout;
 • schijfstoring;
 • verbrande draad;
 • falen van laadveren;
 • slijtage van de rubberen kit.

Tekenen van storingen van het kofferdeksel:

 • het open deksel blijft niet op zijn plaats wanneer het wordt opgetild;
 • weerstand treedt op in een poging om het deksel te sluiten;
 • het slot is vastgelopen;
 • de kofferbak opent spontaan;
 • het deksel gaat niet open na het indrukken van de openingsknop/knop.

Oorzaken van storingen in het kofferdeksel :

 • verkeersongeval;
 • vocht, vuil en vreemde voorwerpen in contact komen met het deksel en het slotmechanisme binnengaan;
 • uitval van elektrische aandrijfcontacten;
 • temperatuurdaling.

Reparatie en vervanging van een kofferdeksel

In geval van mechanische schade kan dit lichaamsdeel worden geëgaliseerd en geverfd. Als er geen speciaal gereedschap beschikbaar is en als u geen ervaring heeft, kunt u het beste contact opnemen met de specialisten van de autoreparatiewerkplaats. Als er een grote vervorming is opgetreden, moet dit onderdeel worden vervangen. Dit kan door uzelf worden gedaan volgens de onderstaande instructies:

 • verwijder draden;
 • schroef de schroeven los en verwijder het handvat en de steunen;
 • verwijder het dekselslot;
 • schroef de schroeven los die de scharnieren vastzetten en verwijder het deksel van de behuizing;
 • installeer een nieuw onderdeel en herhaal de bovenstaande stappen in omgekeerde volgorde.

Bespaar uw tijd - koop auto-onderdelen bij ons. Ons bedrijf streeft naar een zo eenvoudig en snel mogelijk bestel- en betalingsproces. Het enige dat u hoeft te doen, is het onderdeel vinden dat u nodig hebt met behulp van de zoekmachine op onze website. Het duurt slechts een paar minuten om te winkelen. Betalen kan op de manier, dat is voor jou het handigst.