NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Oliefilters

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Oliefilters

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Oliefilters" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie OLIEFILTERS, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Oliefilters

De oliefilter is een integraal onderdeel van het smeersysteem van de motor. Het voornaamste doel van de filter is om de olie van uw auto zo schoon mogelijk te houden en vuil, metaal, stofdeeltjes en andere afzettingen eruit te filteren. De oliefilter houdt deze deeltjes uit het motorsysteem. Dit vermindert slijtage en wrijving en zorgt ervoor dat de motor optimaal blijft draaien. Een goede oliefilter helpt ook om de motorprestaties te verbeteren en een optimale motortemperatuur te behouden.

Wanneer moet ik het oliefilter vervangen?

De regelmaat waarmee de oliefilter moeten worden vervangen, hangt af van het type olie dat u kiest. Het wordt aanbevolen om de filter te vervangen bij het verversen van de motorolie, gemiddeld om de 10.000 tot 15.000 kilometer. Deze aanbeveling is natuurlijk bij benadering. Het is raadzaam om de olie en de filter in de auto te verversen volgens de aanbevelingen van de autofabrikant of volgens de informatie verkregen tijdens de voertuiginspectie. Wij raden u ook aan om op de gebruiksomstandigheden van uw auto te letten.

De beste oliefilters

Oliefilters kunnen mechanisch, volgens zwaartekracht, centrifugaal of magnetisch werken, afhankelijk van het filtratieproces. Elk type filter heeft zijn eigen unieke voordelen. Wij hebben een aantal nuttige tips op een rijtje gezet voor degenen die willen weten hoe ze de juiste oliefilter moeten kiezen.

  1. Raadpleeg de aanbevelingen van de autofabrikant. De motorspecificaties van elk model zijn op de een of andere manier uniek. Bij het kiezen van een oliefilter raden wij u aan om aandacht te besteden aan de aanbevolen informatie in het door de fabrikant meegeleverde onderhoudsboekje.
  1. Let op de technische specificaties van de filter. Als u in een personenauto rijdt, moet de oliefilter in uw auto in staat zijn om oliedeeltjes van slechts 5 micron te filteren. Controleer deze technische specificatie de volgende keer dat u een oliefilter kiest.

De prijs van de filter is ook een belangrijk beoordelingscriterium. Wij raden u echter aan om bij uw keuze voorrang te geven aan de analyse van de technische specificaties.

In de e-shop van Signeda vindt u tegen zeer aantrekkelijke prijzen verschillende soorten oliefilters voor uw auto.