NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Ruitenwisser

Artikelen: 67
Verkoop
Ruitenwisser

Ruitenwisser

WBB.300(EP)

Kwaliteit: PC

achter, 300 mm, EINPARTS

Verkoop
Ruitenwisser

Ruitenwisser

WBF.475(EP)

Kwaliteit: PC

19'', 475 mm, frameloos, EINPARTS

OEM code EPWB475 |
Verkoop
Ruitenwisser

Ruitenwisser

WBF.500(EP)

Kwaliteit: PC

20'', 500 mm, frameloos, EINPARTS

OEM code EPWB500 |
Nieuwste producten in de categorie: Ruitenwisser

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Ruitenwisser" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
 • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

  Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie RUITENWISSER, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Ruitenwissers zijn elementen van het  glasbewasssysteem. De ruitenwissers van de auto zijn ontworpen om vuil en stof van het glas af te vegen, ook om een goed zicht te garanderen bij slechte weersomstandigheden.  Bij het online kopen van ruitenwissers is de handigste manier om ze te kiezen door het automodel.  Let bij het kiezen van ruitenwisserbladen voor de auto op hun grootte. Soorten ruitenwisserbladen:

 • Met een frame.
 • Zonder frame.
 • Hybride.

Aanbevelingen:

Rijd je het hele jaar door met de auto, vervang dan elk jaar de ruitenwissers/rubberen messen. De beste tijd om ze te vervangen is na de winter. Veel chauffeurs geven er de voorkeur aan om de ruitenwissers vaker te vervangen: eens in de 4-6 maanden. Was de ruitenwissers regelmatig met water, verwijder vuil van hun messen. Pas de ruitenwissersproeiers aan: het hele glasoppervlak onder de ruitenwissers moet worden bevochtigd. Controleer tijdens het rijden met een snelheid van 60-80 km/u of de sproeiers correct zijn afgesteld. Zorg er voor het begin van het vorstseizoen, lang voor de koude periode, voor dat de wasvloeistoftank is gevuld met antivries, niet met water. Gebruik geen ruitenwissers bij temperaturen onder nul voordat een kachel het hele glas zal opwarmen. Op deze manier verlengt u de levensduur van de ruitenwissers aanzienlijk. Verwijder eerst de sneeuw van het glas.

Meest voorkomende storingen van  ruitenwissers en hun onderdelen:

 • Slijtage of beschadiging van het ruitenwisserblad.
 • Vervorming.
 • Ongelijke montage van de ruitenwissers tegen het glas.

Tekenen van storingen van de  ruitenwissers:

 • Nadat het autoglas is afgeveegd, blijven er vuile of natte gebieden op achter.
 • Wassen van het glas is onvoldoende.
 • De werking van de ruitenwissers gaat gepaard met onaangename geluiden (fluiten, piepen).
 • Er verschijnen krassen  op het glas.

Oorzaken van defecte  autowissers:

 • Einde levensduur.
 • Zware vuiligheid van de rubberen messen of frame-elementen.
 • Accessoires van slechte kwaliteit.
 • Gebruik van water als wasmiddel bij temperaturen onder de 0°C.
 • Losmaken van de ruitenwissergreepveer.
 • Ruitenwissers werken op overmatige snelheid van het voertuig.
 • Onjuiste installatie of installatie van de ruitenwisseronderdelen van verkeerde grootte.
 • Falen van de ruitenwissersproeiers en, dienovereenkomstig, beweging van de ruitenwisser op een droog oppervlak.

Diagnostiek:

De ruitenwisserstoring is eenvoudig te bepalen. Beschadigingen, vuil en vervormingen zijn met het blote oog te zien. Inspecteer de ruitenwissers visueel om er zeker van te zijn dat ze goed op het oppervlak van het glas passen.

Reparatie en vervanging van de ruitenwisserbladen:

Vervanging van de ruitenwisserbladen is niet ingewikkeld en u kunt ze zelf vervangen. Verwijder eenvoudig de ruitenwisser, die niet langer geschikt is voor het gebruik, van de hendel door op de clip of het bevestigingselement van de fixator te drukken en plaats vervolgens een nieuwe ruitenwisser.

U kunt nieuwe ruitenwissers, door uw automodel, online kopen in de ruitenwissercatalogus van onze website.