NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Halogeen en andere verlichting

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Halogeen en andere verlichting

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Halogeen en andere verlichting" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
 • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

  Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie HALOGEEN EN ANDERE VERLICHTING, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Halogeen verlichting

Halogeenlampen komen het meest voor omdat hun massaproductie veel gemakkelijker is. Hun vervanging en reparatie zijn veel eenvoudiger. In deze lampen wordt een gloeilamp met een wolfraamgloeidraad gebruikt. Halogeengas zit in de lamp. Het gas zorgt voor een langere levensduur van de lamp. c

Een halogeenlamp blijft ongeveer 2.000 uur brandend en is vrij goedkoop te vervangen. Bij het kiezen van de autolampen moet rekening worden gehouden met het budget en het rijgedrag. Voor- en nadelen van halogeenlampen ten opzichte van LED-, xenon- en laserlampen:

 • goedkoop,
 • lage emissies,
 • relatief korte levensduur,
 • snelle en eenvoudige vervanging,
 • gemiddelde zichtbaarheid omdat het licht geel is.

Exclusieve kenmerken van halogeen koplampen

Halogeenlampen voor koplampen hebben enkele unieke kenmerken die belangrijk zijn om te weten.

Uniek operationeel temperatuurbereik

Het normale operationeel temperatuurbereik voor halogeen koplampen ligt tussen -40 en +150 graden Celsius. Afhankelijk van het unieke ontwerp van de lampen en de technische oplossingen van de fabrikant kunnen deze grenzen enigszins variëren. Uiteraard kunnen de temperaturen in halogeenlampen tot zeer hoog oplopen. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een goede koeling en luchtcirculatie in de lampbehuizing. Een veilige en efficiënte werking van koplampen is alleen mogelijk als ze correct geïnstalleerd zijn.  De koplampen moeten ook compatibel zijn met het elektrische circuit van het voertuig. Natuurlijk is de juiste werking van de halogeenlampen ook belangrijk voor de juiste werking van het elektrische circuit zelf.

Het is nuttig om te weten dat halogeenlampen beïnvloed kunnen worden door gebruik bij zeer hoge of zeer lage temperaturen. Lage temperaturen kunnen de helderheid van het licht verminderen en ervoor zorgen dat de lampen zelf ongelijkmatig branden. Bij extreem hoge temperaturen kunnen de lampen ook ongelijkmatig of helemaal niet werken. Het is daarom erg belangrijk om bij het kiezen van koplampen rekening te houden met de compatibiliteit van de lampen met de temperaturen op de plaats van gebruik.

Gevoeligheid van halogeen koplampen 

Zowel de hoofd- als de extra halogeenkoplampen zijn uiterst gevoelig voor schommelingen in de elektrische belasting. De lampen kunnen gemakkelijk beschadigd raken bij ongelijkmatige energiepulsen of een hoger dan verwachte spanning in het voedingscircuit. Daarom moet bij het installeren van de lampen rekening worden gehouden met de compatibiliteit met het voedingscircuit. Het is belangrijk om de toestand van zowel de lampen als het circuit te allen tijde te controleren. Als er voortdurend overmatige stroom wordt toegevoerd aan halogeen koplampen, zal hun levensduur korter worden of zal er ernstigere schade optreden.  

Onderhoud van halogeen koplampen

Halogeen koplampen moeten, net als alle andere autokoplampen, op de juiste manier worden gereinigd en onderhouden. Na verloop van tijd kan zich een laag stof, vet en ander vuil op de oppervlakken van de koplamplenzen ophopen. Dit kan de helderheid van de lichtstraal verminderen. Regelmatig reinigen en polijsten van het glas wordt aanbevolen om een maximale lichttransmissie en efficiëntie te behouden.

Halogeen koplampen vervangen

Halogeen koplampen hebben een gemiddelde levensduur van 2000 uur. Dit is echter een richtlijn. De werkelijke levensduur hangt af van de kwaliteit van de lampen, de unieke technische oplossingen van de fabrikant en de gebruiksomstandigheden. Verschillende tekenen kunnen het naderende einde van de levensduur van halogeen koplampen aangeven, zoals:

 • een aanzienlijke vermindering van de helderheid van de koplampen na langdurig gebruik;
 • de lampjes zijn onregelmatig en knipperen vaak;
 • verkleuring van de koplampen (gelige, troebele tint).

De Signeda e-shop catalogus biedt een uitgebreide keuze aan hoogwaardige halogeen koplampen. Met behulp van de moderne zoekmachine op de website vindt u snel, gemakkelijk en tegen een zeer goede prijs het juiste product voor uw auto.