NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Bandenspanningssensoren

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Bandenspanningssensoren

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Bandenspanningssensoren" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie BANDENSPANNINGSSENSOREN, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Een bandenspanningscontrolesysteem is ontworpen om de bandenspanning en temperatuur tijdens het rijden te controleren. Dit zorgt voor de rijveiligheid. Bovendien beïnvloeden sensoren de wegligging van het voertuig, het brandstofverbruik en de levensduur van de banden zelf. Volgens de meetmethode zijn bandenspanningssensoren onderverdeeld in:

iTPMS – dit zijn sensoren van stabiliteitscontrolesystemen. Het drukniveau wordt geëvalueerd op basis van de veranderingen in de rotatiesnelheid van het wiel, die worden veroorzaakt door een verandering in de bandenhoogte bij verschillende drukken. Dergelijke systemen vereisen geen extra uitrusting, maar ze zijn echter niet nauwkeurig omdat ze zeer gevoelig zijn in termen van de kwaliteit van het wegdek, de bandenmaat en andere parameters. Bovendien waarschuwen ze alleen wanneer de bandenspanning met 30% daalt.

dTPMS – dit zijn sensoren, die zich op elk wiel bevinden. Dergelijke systemen zijn zeer nauwkeurig en ze kunnen een geleidelijke afname van de druk detecteren. Ze maken het mogelijk om de conditie van elke band te beoordelen. Verschillende soorten sensoren kunnen worden gebruikt in  drukbewakingssystemen van dTPMS-banden:

  • Extern. Ze worden geïnstalleerd in plaats van bandenkleppen en zijn eenvoudig te installeren. Ze kunnen worden hergebruikt in andere voertuigen. Ze worden echter beïnvloed door omgevingsfactoren en ze zijn niet beschermd tegen vandalisme. De metingen van deze apparaten kunnen visueel worden geregeld.
  • Intern. Ze zijn gemonteerd in een band. Deze sensoren zijn duurzamer omdat ze niet in contact komen met vuil en vocht. Ze verzenden informatie naar het scherm via een radiosignaal.

Aanbevelingen

Controleer de staat van bandenspanningssensoren minstens twee keer per jaar, tijdens de seizoensgebonden bandenwissel. Deze apparaten worden aanbevolen om elke 7-10 jaar te worden vervangen, omdat hun batterij ongeveer zo lang meegaat. Houd er rekening mee dat na het vervangen van deze onderdelen wielbalancering nodig kan zijn. Het is beter om dit toe te vertrouwen aan professionals - zij voeren alle metingen en aanpassingen uit met behulp van speciale balanceermachines.

Vertrouw sensoren niet alleen. Meet de druk zelf van tijd tot tijd. De beste manier is om een speciale bandenspanningsapparatuur te kopen - een compressor. Hiermee kunt u niet alleen de bandenspanning controleren, maar deze ook aanpassen aan het ingestelde niveau.

Mislukkingen

De meeste moderne bandenspanningscontrolesystemen hebben een zelfcontrolefunctie. Daarom, in het geval van sensorstoring of wanneer er geen signaal is, licht een rode of gele indicator op het dashboard op en wordt het bijbehorende bericht op het scherm weergegeven.

Oorzaken van storingen

Storingen in de regelmodule van het bandenspanningscontrolesysteem kunnen worden veroorzaakt door kortsluiting. Sensoren zelf kunnen defect raken door mechanische schade. Bovendien moeten ze worden vervangen als de batterijen leeg zijn.