NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Bumpers en bijbehorende onderdelen

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Bumpers en bijbehorende onderdelen

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Bumpers en bijbehorende onderdelen" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
  • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

    Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie BUMPERS EN BIJBEHORENDE ONDERDELEN, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Bumpers

Bumpers en bijbehorende onderdelen zijn onderdelen van de carrosserie van de auto die het voertuig niet alleen een mooi esthetisch uiterlijk geven, maar ook voor een betere aerodynamica zorgen. Carrosseriebumpers (ook wel “stootbuffers” genoemd) hebben ook nog een ander doel. Bij een ongeval met een voetganger vermindert de bumper het potentiële letsel aan de gezondheid van de voetganger. 

De bumpers van moderne auto’s zijn gemaakt van zachtere materialen zoals ABS-kunststof of polycarbonaat. Dit is echter niet altijd het geval geweest. Het bumperontwerp en de productiemethoden van de huidige bumper verschillen aanzienlijk van de eerste versies van dit onderdeel. Het eerste prototype van de bumper werd geïntroduceerd in 1901 toen Frederick Simms, de ontwerper van de bumper, deze van rubber maakte. Toen auto's steeds sneller en wendbaarder werden, waren er natuurlijk robuustere bumpers nodig. De eerste stalen bumpers werden rond 1915 geproduceerd en sindsdien is het onderdeel voortdurend verfijnd.

Tegenwoordig de dag vindt u in de Bumper-sectie van Signeda de nieuwste auto-onderdelen om een sterke en veilige voor- of achterbumper compleet te maken. Wij bieden klanten onderdelen zoals:

Voor-/achterbumper - het deel van de auto dat bescherming biedt voor de onderdelen van de auto, de bestuurder en andere weggebruikers. Autobumpers kunnen niet alleen van kunststof, polycarbonaat, worden gemaakt, maar ook van polyesterhars of aluminiumlegeringen, die populair zijn in de auto-industrie.

Bumperbeugels - de onderdelen die de bumper aan de carrosserie bevestigen. De bumperbeugels en hun bevestiging zijn afhankelijk van het automodel. De beugels worden meestal aan het spatbord van de auto bevestigd.

Bumperverstevigingsstang - ook wel “impactbar” genoemd. Het absorbeert de impact van een botsing en beschermt de motorruimte tegen ernstigere schade. Bumperverstevigingsstangen zijn meestal gemaakt van staal of aluminium.

Bumperspoiler - het onderste deel van de bumper dat de auto een beter uiterlijk geeft en het onderste deel van de auto beschermt tegen vuil en vocht.

Mistlampkap/frame - de keuze van deze onderdelen wordt bepaald door de uitrusting van uw auto. Als uw auto mistlampen heeft, hebt u ook een mistlampframe nodig. Als de auto geen geïntegreerde mistlampen heeft, wordt de mistlampkap gebruikt om deze ruimte op te vullen.

Koplampsproeierdoppen - doppen die de sproeiers van de koplampen afdekken. De montage van dit onderdeel hangt ook af van de uitrusting van de auto en het type koplampen.

Hoe kies ik een bumper voor mijn auto?

Het kiezen van de juiste bumper voor uw voertuig is essentieel voor een goede bescherming van uw voertuig en andere weggebruikers. Hier zijn enkele van de meest voorkomende criteria voor het kiezen van autobumpers. 

Compatibiliteit met merk en model. Het is essentieel dat de bumper die u kiest compatibel is met het merk en model van uw auto. De eenvoudigste manier om de juiste bumper voor uw auto te vinden, is door verschillende bumperopties te zoeken op basis van deze criteria. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw nieuwe bumpers perfect overeenkomen met de specificaties en bevestigingspunten van de autofabrikant. Een bumper die stabiel is en perfect bij de afmetingen van de auto past, zal zijn essentiële functies efficiënt uitvoeren. Bovendien zullen goed gekozen bumpers waarschijnlijk ook stilistisch veel beter bij het carrosserieontwerp van de auto passen.  

Sterkte en kwaliteit. Tegenwoordig worden bumpers steeds vaker alleen vanwege hun esthetische kwaliteiten gekozen. De kwaliteit van het onderdeel en de sterkte zijn minder belangrijk. Daarom zijn kunststof bumpers erg populair. Ja, ze zijn lichter, gemakkelijker te vervangen, flexibeler, corrosiebestendiger en (vaak) goedkoper. Kunststof bumpers bieden echter zeer weinig bescherming voor de auto en de motor bij een botsing. Ook verliezen ze na verloop van tijd hun oorspronkelijke kleur en vervormen ze door voortdurende blootstelling aan direct zonlicht.

Als u wilt dat uw autobumper u en uw auto betrouwbaarder beschermt tegen verschillende botsingen en aanrijdingsschade, moet u overwegen om een metalen bumper aan te schaffen. Tenminste, als uw automodel met een dergelijke bumper kan worden uitgerust. Tegenwoordig is een metalen bumper meestal gemaakt van aluminiumlegeringen of staal. De belangrijkste voordelen van een dergelijk onderdeel zijn natuurlijk de sterkte en duurzaamheid. Metalen bumpers hebben echter ook nadelen. Ze wegen veel, zijn na verloop van tijd gevoelig voor corrosie en zijn duurder om te repareren.

Als u sterke bumpers wilt kopen, maar niet wilt dat ze zwaar zijn, kunt u kiezen voor thermoplastisch polyurethaan of composietbumpers van versterkte kunststofcomposiet. Deze zijn vervaardigd om een hoog niveau van sterkte en optimale bescherming tegen zware schokken te bieden. Natuurlijk kan kunststof niet tippen aan de sterkte van hoogwaardige metalen bumpers. De totale verhouding tussen gewicht, sterkte en corrosiebestendigheid van polyurethaan en kunststof bumpers is echter buitengewoon goed. 

Extra beschermende eigenschappen. Sommige bumpers kunnen extra beschermende eigenschappen en details hebben. Zoals beschermingsstrips aan de zijkant of een beter schokabsorptiesysteem. De details zijn meestal met het blote oog zichtbaar en de fabrikant vermeldt de uitzonderlijke voordelen en beschermende eigenschappen in de onderdeelbeschrijving.  
Houd er rekening mee dat voor sommige automodellen alleen de originele bumpers kunnen worden gemonteerd die door de autofabrikant of zijn partners worden aangeboden. Als u niet zeker bent over de compatibiliteit van de bumper, is het belangrijk om een professionele dealer of vertegenwoordiger van de fabrikant te raadplegen. Dit zal u helpen bij het kiezen van de juiste bumper voor uw voertuig. 

Onderhoud van bumpers

Goed onderhoud van uw auto en de carrosseriedelen is essentieel om ervoor te zorgen dat uw auto en de bumpers er lang goed uit blijven zien. Bumpers en bumperonderdelen hebben niet alleen een beschermende maar ook een esthetische functie, daarom adviseren wij u voldoende aandacht te besteden aan het onderhoud van deze carrosseriedelen. Hier volgen de basisrichtlijnen voor bumperonderhoud. Als u deze volgt, zullen uw bumpers er uitstekend blijven uitzien.

Regelmatig schoonmaken. Vuil en stof op de bumpers als gevolg van het rijden kunnen het beste worden verwijderd met zachte reinigingsmiddelen en milde vloeistoffen (allesreiniger, schoon of gedestilleerd water, water en zeep). Vermijd chemicaliën die sterk reageren met verschillende oppervlakken. Verkeerd gekozen reinigingsmiddelen kunnen het bumperoppervlak beschadigen.

Polijsten en bescherming. Het oppervlak van bumpers is na langdurig gebruik gevoelig voor krassen en microscheurtjes.  Gewoon schoonmaken is niet genoeg. Bumpers worden gepolijst. Dit verwijdert de kleinste defecten die, als ze niet op tijd gerepareerd worden, in ernstigere scheuren en barsten kunnen veranderen. Polijsten wordt meestal uitgevoerd door gespecialiseerde werkplaatsen.

Bumpers en bumperonderdelen, zowel nieuw als pas gepolijst, kunnen voorzien worden van vloeibare of filmvormige beschermende coatings. Dit beschermt het onderdeel gedeeltelijk tegen krassen, barsten en weersinvloeden en verbetert het esthetische uiterlijk van de bumper.

Bescherming tegen corrosie. Als de bumpers die u gebruikt van metaal zijn, moeten ze goed beschermd worden tegen roest. Speciale beschermende was of folies en het regelmatig verwijderen van krassen kunnen corrosie helpen voorkomen. Als de roest de bumper echter al heeft aangetast, is het raadzaam om deze goed te verwijderen en de toestand van de bumper regelmatig te controleren. Als de roest hardnekkig is en zich over het hele bumperoppervlak heeft verspreid, is het beter om het onderdeel te vervangen.  

De e-shop van Signeda biedt zeer aantrekkelijke prijzen voor bumpers. Wij verkopen bumpers en onderdelen van zowel originele als niet-originele fabrikanten. Onze samenwerking met meer dan 50 fabrikanten van auto-onderdelen en autoproducten garandeert een zeer uitgebreid assortiment bumpers en onderdelen die geschikt zijn voor verschillende automerken en -modellen.