NL
Kies voertuig
+31618207833
Voertuig kiezen

Stoot, trim en sierlijsten

Geen auto geselecteerd om de goederen te zien, selecteer de auto waarvan u de onderdelen zoekt.

Nieuwste producten in de categorie: Stoot, trim en sierlijsten

In deze categorie van auto-onderdelen kunt u de nieuwtjes volgen om te weten welke producten recent aan ons gamma zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze lijst producten voor alle auto's bevat. Zorg er dus voor dat u de juiste auto-onderdelen kiest. Onderdelen voor uw auto in de categorie "Stoot, trim en sierlijsten" worden pas weergegeven nadat u het gewenste model hebt geselecteerd en op de knop 'Kies voertuig' hierboven hebt geklikt.

Veel gestelde vragen
 • Kunnen de artikelen worden opgehaald in de winkel zelf?

  Ja. De artikelen kunnen worden opgehaald in de winkel van Signeda, die zich bevindt in Palenrij 2B, 5411LX Zeeland.


Bestel het afhalen van de artikelen in de onderstaande steden:

Als u vragen hebt bij het kiezen van de artikelen in de categorie STOOT, TRIM EN SIERLIJSTEN, kunt u altijd onze fysieke winkels in de onderstaande steden bezoeken. U kunt er niet alleen producten ophalen, maar ook specialisten raadplegen voordat u een aankoop doet. Nadat u het benodigde originele onderdeel online hebt besteld, kunt u het de volgende werkdag al ophalen in onze fysieke winkel. Online bestelde auto-onderdelen worden niet alleen in onze fysieke winkels geleverd, maar ook in verschillende steden en buitenwijken. In onze winkels wordt u niet alleen professioneel geholpen door onze managers, maar kunt u ook de benodigde nieuwe onderdelen bekijken voordat u ze koopt. Na het online bestellen van auto-onderdelen worden deze niet alleen geleverd in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Almere, Biddinghuizen, Emmeloord, Lelystad, Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum, Apeldoorn, Arnhem, Bredevoort, Buren, Borculo, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Elburg, Enspijk, Gendt, Groenlo, Harderwijk, Hattem, Heukelum, Huissen, Nijkerk, Nijmegen, Staverden, Tiel, Ulft, Voorst, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Echt, Geleen, Gennep, Heerlen, Kerkrade, Tegelen, Kessel, Landgraaf, Maastricht, Montfort, Nieuwstadt, Roermond, Schin op Geul, Sittard, Stein, Susteren, Thorn, Vaals, Valkenburg, Venlo, Weert, 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop, Grave, Helmond, Heusden, Klundert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Roosendaal, Sint-Oedenrode, Tilburg, Valkenswaard, Veldhoven, Waalwijk, Willemstad, Woudrichem, Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoorn, Laren, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Naarden, Purmerend, Schagen, Velsen, Volendam, Weesp, Zaanstad, Almelo, Blokzijl, Deventer, Enschede, Genemuiden, Hardenberg, Hasselt, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Rijssen, Steenwijk, Vollenhove, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorburg, Zoetermeer, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hagestein, Houten, Leerdam, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist, Arnemuiden, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Veere, Vlissingen, Zeeland. U kunt ook gebruikmaken van de DPD-levering. Thuisbezorging van auto-onderdelen duurt 3 tot 7 werkdagen. Onze managers sturen u een kort bericht om u te laten weten dat de artikelen zijn verzonden of klaarliggen om te worden opgehaald. Klik voor meer informatie over de leveringsvoorwaarden op deze link: https://www.signeda.nl/winkelregels

Stoot, trim en sierlijsten

Lijstwerk voor auto's werd gebruikt als een middel om de defecten van de carrosserie te verbergen. Momenteel worden sierlijsten gebruikt als extra middel, wat uw auto een sportievere uitstraling kan geven.

Waar worden lijstwerk meestal geïnstalleerd?

 • Op de autodeur ;
 • op de spatborden van de auto;
 • op de motorkap;
 • boven de radiator;
 • op de bumper;
 • op de bogen;
 • boven de grill;
 • boven en onder de lampen.

Er moet ook rekening mee worden gehouden dat lijstwerk meestal in 2 soorten wordt verdeeld.

 • Beschermend type. Dergelijke lijsten beschermen de meest kwetsbare delen van het lichaam en verbergen defecten erop. Dit zijn handige tapes die het mogelijk maken om de auto te beschermen, schade eraan te voorkomen.
 • Type accessoires. Een geschikte variant van de trimtapes op vorm, kleur, maat en automodel is te vinden in de winkels van UAB Signeda of ze zijn online te koop.

Bij de beschrijving van de verschillende soorten sierlijsten (lijstwerk) is het duidelijk dat ze zowel een beschermende als een esthetische functie hebben. Het is dan ook logisch dat sierlijsten die voortdurend aan omgevingsfactoren worden blootgesteld, slijten en uiteindelijk vervangen moeten worden. Wat moet er gedaan worden om sierlijsten langer in goede staat te houden?

Onderhoud van sierlijsten

Om het mooie uiterlijk en de kwaliteit van de sierlijsten beter te behouden, is het raadzaam om deze onderdelen regelmatig schoon te maken. U kunt het beste milde reinigingsmiddelen gebruiken, zoals zachte doeken en allesreinigers. Het wordt over het algemeen afgeraden om chemische reinigingsmiddelen te gebruiken die sterk reageren op de oppervlakken. Deze kunnen de kleur van het vormstuk vervagen of zelfs het plastic van het onderdeel zelf beschadigen.

UV-straling van de zon is ook een veelvoorkomend probleem voor sierlijsten. Om kunststof onderdelen te beschermen tegen verbleken of barsten door de zon, is het raadzaam om UV-beschermende coatings of autowas te gebruiken. Ook beschermfolies voor onderdelen kunnen een uitstekende oplossing zijn.

Vervangen van sierlijsten

Net als elk ander onderdeel worden sierlijsten voor auto’s blootgesteld aan de schadelijke effecten van het milieu en tijdige slijtage. Sierlijsten kunnen barsten, kleur verliezen of beschadigd raken door verschillende externe factoren. Denk hierbij aan blootstelling aan zonlicht, vochtigheid, contact met chemicaliën, fysieke en mechanische schokken, enz. Dit kan leiden tot verbleken, krassen of barsten van onderdelen. De spatbordlijsten die het dichtst bij de wielen zitten, lopen meestal de meeste schade op.

De noodzaak om sierlijsten te vervangen hangt af van de gebruiksomstandigheden van de auto en het onderhoud van de sierlijsten (en de carrosserie van de auto als een geheel). Wanneer u merkt dat de sierlijsten versleten, gebarsten of zelfs gebroken zijn, is het raadzaam om ze onmiddellijk te vervangen of te vernieuwen. Hiermee kunt u grote carrosserieproblemen in de toekomst voorkomen.

Voordat u nieuwe sierlijsten ter vervanging aanschaft, is het raadzaam goed te kijken naar de unieke specificaties van het automodel. Dit zorgt ervoor dat u maten en vormen kiest die overeenkomen met uw auto.